Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 26 Şubat 2015, Perşembe 09:34:55 tarihinde eklendi. 507 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aday adaylarının farklarını ortaya koyması lazım - Ertan Bayer

Aday adaylarının farklarını ortaya koyması lazım

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan parlamento genel seçimleri ile ilgili partililer hazırlıklarına başladı. AKP’nin hedefi 376 milletvekilinin üzerine çıkarak halk oylamasına gerek kalmadan Başkanlık Sistemi’ni Türkiye’ye getirmek. 326 milletvekilini geçerlerse Anayasayı Değiştirmeyi ve Başkanlık Sistemi’ne geçmeyi halk oylamasına sunacaklar.

 CHP’nin hedefi, güçlü muhalefet olmak mı yoksa iktidar olmak mı genel merkez bazında önce bunu açıkça ortaya koymalı.  Hem genel merkez bazında hem de milletvekili aday adayları ile yapacağı seçim çalışmalarına o şekilde hazırlanmalı. Halkımız iktidara gelmek isteyen bir CHP’ye oy vermeli.

MHP yerel seçimlerde ilçemizde ve ilimizde patlama yaptı. Şimdi  kapalı kutu,  Türkiye genelinde 18 Mart’tan sonra seçim çalışmalarına başlayacak. Türkiye’de gündem her geçen gün MHP’nin lehine işliyor, ama bunu avantaja çevirebilecek mi önümüzdeki günlerde göreceğiz.  Halk MHP’nin Kırklareli’ndeki birinci sıra milletvekili adayını merak ediyor.

HDP, barajı geçerse Güneydoğu Anadolu’da AKP’nin en az 70 milletvekilini  keser, AKP için bu 70 milletvekili   çok önemli. Var gücü için HDP’nin barajı geçmemesi için uğraşacak.

Türkiye geneline baktığımız da tablo bu. Yerele baktığımızda aday adayları meydana çıkmaya başladı. AKP’de 11 aday adayı müracaatını yaptı müracaatlar bitti. CHP’de aday adaylarının sayısı Pazartesi günü 13 olmuştu. 1 Mart’a kadar artabilir.

Buradan özellikle CHP’li aday adaylarına sesleniyoruz, üyeleriniz ve halkımız artık CHP’li üyelerin AKP’nin yaptıklarını anlatmasından bıktı.  “Bunları biz de biliyoruz” diyor. CHP’li üyelerin ve halkımızın merak ettiği “Benim aday adayım sıralamaya girerse ne olur? Vekil seçilirse ne olur? CHP iktidara gelirse ne yapar ? CHP muhalefette kalırsa ne yapar? Düşünülmesi gereken konular bunlardır.

Bir de bütün halkımızın düşünmesi gereken, “Cumhuriyet rejiminde bile ülkemiz son 10 yılda bu hale geldiyse Başkanlık gelince ne olur ? sorusudur.

 

Kalın sağlıcakla….  

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek