33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 04 Şubat 2015, Çarşamba 09:18:21 tarihinde eklendi. 551 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MUHALEFETİN HÜKÜMETE TEHTİDİ -

MUHALEFETİN HÜKÜMETE TEHTİDİ

            Muhalefet yetkilileri “Yüce Divan” konusunda konuşurken kendi geçmişlerini unutuyorlar. Bir gerçeğin üstünü örterek dürüst görüneceklerini sanıyorlar. Ama yanılıyorlar.

            Dedikleri şudur:

            Muhalefet milletvekilleri hakkında bir şaibe gündeme gelse, biz onları, Yüce Divana gönderip aklanmalarını sağlardık. Gerçekten öyle mi? O zaman yakın geçmişe bir bakalım.

            Yıl 2001…

            Hükümette üç parti var. DSP, MHP ve ANAP Bayındırlık ve İskân Bakanı MHP’li Koray Aydın için “yolsuzluk” konusunda bir soruşturma açılmasına karar verildi. Tarih 29 Aralık 2001’ dir.

            DSP’li İbrahim Yavuz Bildik’in başkanlık ettiği “soruşturma Komisyonu” neye karar vereceği bilinmez.

            Hükümet kanadına mensup üyeler 10 kişi blok halinde ret oyu veriyor. Yani çoğunluğu oluşturan 10 kişilik ikditar kanadı. Koray Aydın’ın “Yüce Divana” gönderilmemesi gerektiği kanaatinde olduklarını bildiriyorlar. Komisyon kararı bu yönde çıkıyor ve Meclis başkanlığına bildiriyor.

            14 Şubat 2002 tarihinde Meclis Genel Kurulunda yapılan gizli oylamadan ne çıkar peki?

            İşte o günkü özet sonuç bilgileri:

            399 milletvekilinin katıldığı bileşimde kabul 117, ret 209, çekimser11, geçersiz 1, boş 1 oy…

            Yani gizli oturumda “Yüce Divan” için gerekli olan salt çoğunluk 226 (o zaman böyle idi.) kabul oyu çıkmadığı için Koray Aydın’ın “Yüce Divan’a gitmesi kabul edilmemiş oldu.

            Başkanın bu sonucu açıklayan sözlerinin MHP sıralarından alkışlarla karşılandığını da belirtmeliyim.

            Şimdi MHP’liler kalkıp “Yüce Divan” edebiyatı yapıyorlar. “Biz olsaydık…” diye başlayan cümleler kuruyorlar.

            CHP bu olayda nerede mi? DSP’yi kaldırın yerine CHP’yi koyun… Ha DSP ha CHP… Ha SHP, Ha CHP… Hepsi birbirinin aynıdır… “Kötü misal, örnek olmaz!”

            Bunları örnek kabul ettiğimiz için değil CHP ve MHP’nin ilkesizliklerine ve tehditlerine örnek teşkil etsin diye burada dile getiriyorum.

            AK Partili Bakanlar olayında paralel yapının yolsuzluk kılıfına büründürülmüş darbe teşebbüsü ile karşı karşıyayız. İlgili mahkemenin verdiği takipsizlik kararıyla

Bu konu ibreti âlemlik bir olaydır.

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek