Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 29 Ocak 2015, Perşembe 09:17:24 tarihinde eklendi. 424 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komşuda pişer….. - Ertan Bayer

Komşuda pişer…..

Türkiye’nin siyasi bunalımlar içinde olduğu, lider çıkaramadığı için de dini, ticarete ve siyasete alet edenler tarafından yönetildiği bugünlerde komşuda bir umut doğdu.

Din, milliyetçilik gibi kavramlarla siyaset yapmayan bir parti iktidara geldi. Yandaş gazeteler hemen “Yunanistan Başbakan’ı ateist” demeye başladı. Ama bu ateist başbakan en fazla oyu da yüzde 48,5 ile Türkler’in yani Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Gümülcine’den aldı.

Çünkü Yunanistan’da yaşayan Türkler biliyor ki İslam dininde Allah ile kul arasına kimse giremez. Bir insan ister Müslüman, ister Hristiyan,  isterse Ateist olsun bunun zararını da yararını da kendi görür. Kısaca inananda inanmayan da zararını kendi görür. Halkımız bu olayı “Her koyun kendi bacağından asılır.” Sözleriyle özetler.

Bu nedenle Yunanistan’da yaşayan Türkler bu partiye oy verdi. Oysa bugün Türkiye’de iktidarda olanlar, bizlere dinini doğru yaşayanların IŞİD üyeleri olduğunu söylüyorlar.  İzmir’in İslam dinini eksik yaşadığını söylüyorlar. Neden, kendilerine oy vermedikleri için.

Ancak Avrupa’da yaşayan Türkler her zaman sosyalist partilere ve solculara oy vermiştir. Bunun nedeni ise sosyalistlerin hiçbir zaman ırkçılık yapmadan siyaset yapması ve bunu uygulamaya sokmasıdır.

Şimdi Yunanistan’da başa gelen hükümet,  yaptığı ilk açıklamada elektriği bedava yapacağını ve ülkede yaşayanlara devlet olarak ayrım yapmadan kira yardımı yapacağını söyledi. Hem de oy verme şartı koşmadan.  Halkı adına daha da güzel işler gerçekleştirecek gibi görünüyor.

Evet, komşuda umut kazandı. Ne demişler “Komşuda pişer……”

 

Kalın sağlıcakla…..

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek