Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 15 Ocak 2015, Perşembe 09:25:28 tarihinde eklendi. 2358 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FUTBOLDA ANARŞİK OLAYLARI KINIYORUM - Metin Dikener

FUTBOLDA ANARŞİK OLAYLARI KINIYORUM

Kırklareli'de Sanayiispor ile Lüleburgazspor arasında sentetik saha da Süper Amatör Küme lig maçı oynanıyor. Lüleburgazspor iyi başladığı maçta rakibi karşısında daha maçın başlarında 3-0 gibi bir skor ile bu maçı oynuyor. Saha içinde futbolcular arasında herhangi bir olay yok. Maç dostane bir şekilde devam ederken bir grup Kırklarelispor taraftarları gelerek Lüleburgazspor aleyhine bağırmaya küfürlü sloganlar ve de sahaya yanıcı maddeler atmaya başlıyor. Kırklarelispor'lu taraftarların bu çirkin eylemde bulunmalarının sebebi ne ? Kırklarelispor ile Lüleburgazspor arasında daha evvel yaşanan bir çok olaylardan ibret dersi alınmadı mı ? Olayların kime ne faydası oldu ? O kendini bilmez taraftarların saha içine girmelerini  Lüleburgazspor'lu genç futbolculara saldırmalarını dahası bir nevi Linç  girişiminde bulunmalarını önleyecek güvenlik tedbirleri maçtan evvel neden alınmadı ? Bu tüm yapılan anarşik olayları  Lüleburgazspor'lu genç futbolcuları hastaneye kaldırılacak bir şekilde dövmelerini nefret ile kınıyorum. Bu olayı yaratanlar futbolun güzelliğinin farkına varamayanlar dostluğun sevgi ve saygının sportmenliğinin anlamanı kavrayamayanlar sözde Avrupa'da medeniyetin içinde yaşayanlar Kırklarelispor ile  Lüleburgazspor'un dostluğunu bozmaya çalışanlar hele hele bu anarşik olayı aynı vilayet içerisinde bize yaşatanlar. Şimdi yapmış olduğunuz bu olaylardan çok mu mutlu oldunuz ? Bence tek kelime ile utanç duymalısınız. Aklı başında hiç bir sporseverin bu çirkin anarşik olayları onaylaması ve kabul etmesi mümkün değildir. Ömrünü futbolun içinde geçiren futbolun güzel günlerini bilen gören ve yaşayan biri olarak gençlerin bugün ki futbolun içinde olmaması gereken çirkin anarşik olayları yaratmalarına çok üzüntü duyuyorum. Ayrıca tüm bu yapılanları da görmemezlikten gelenleri spor yasalarını uygulamayıp etkisiz hale getirenleri banane ya diyenleri ilgilenmeyenleri de spor adına kınıyorum.  

 

NOT : Lüleburgazspor taraftarlarını bu deplasmana gitmeyin diyen onları uyarıp göndermeyen işini iyi bilen Lüleburgaz Emniyetimize bu doğru teşhislerinden dolayı da candan kutluyorum ve de tebrik ediyorum.

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek