Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 09 Ocak 2015, Cuma 09:17:55 tarihinde eklendi. 1520 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İTFAİYE Mİ DAHA ÖNEMLİ, YOKSA NOEL Mİ? -

İTFAİYE Mİ DAHA ÖNEMLİ, YOKSA NOEL Mİ?

Yılbaşı gecesi Lüleburgaz’ımızın bir mahallesinde tam yedi adet ev yanmış. Adam sarhoşmuş. Sobaya vurmuş tekmeyi devirmiş, evi ateş almış sonradan mahalleye yayılmış. Tabi madem ki Noel’dir içmek lazım! İçince de çamura da yatılır. Evde yakılır. Bunlar Noel’in ve içkinin icaplarındandır. Yasaklanmaya ya da kısıtlanmaya çalışılsa ilericiler, çağdaşlar ayağa kalkarlar. Bizi ilgilendirmez, varsınlar içsinler, evlerini de yakabilirler. Özgürlük var ya…

Bizim mevzumuz başka. Yedi ev yanana kadar bu kasaba da itfaiye yok mu? Var var. Bizim belediyemizin de bir itfaiye teşkilatı mevcuttur. Ama yangın söndürmek için değil. Sokaklara Noel afişleri asmak için. Şehrimizde çıkan yangınları ise ya petrollerin itfaiyesi ya askeriyenin itfaiyesi ya da Babaeski itfaiyesi söndürüyor. Bu son yedi evin yandığında da öyle olmuş. Görgü şahitleri anlatıyorlar. “Lüleburgaz itfaiyelerinin birisi geldi, içerisindeki suyu donuk çıktı. Diğeri geldi hortumları patlak çıktı, sonra askeriyenin itfaiyesi yetişti.” diyorlar. Gazetelerde gördüm, bir görevli açıklama yapıyor. “ Önce biz müdahale ettik fakat arabamız arızalandı.” diyordu. Olayı yakından görenler çok acayip şeyler anlatıyorlar. Bu olaydan birkaç gün önce de başka bir yangında iki vatandaşımız öldü. O olayda da yine ölenlerin akrabaları itfaiyeyi suçluyorlardı.

Beş altı ay önceydi. Kurtuluşta bir çatı yangını oldu. Komşular: “İtfaiyeyi çağırdık bir saat sonra geldi” diyorlar. Onda da merdiveni yetersiz kaldığından çatıya ulaşamamış, yine askeriye gelip söndürmüş. Uzatmayalım. Bizim belediyenin itfaiye sicili bozuktur. Eskiden beri yangınlara müdahalelerindeki başarısızlığı hep konuşulur.

HEYKELDEN NOELDEN BİRAZ FEDAKARLIK ETSEK

İstanbul caddesinden her geçişimde hep düşünüyorum. “Acaba şu süslemeler, şu Noel takıları kaça mal oldu?” diye. Sahi kaça mal oldu acaba? O süslemelere ayrılan parayla yangın yerinde arıza yapmayan, boruları patlak olmayan, merdivenleri çatılara rahat ulaşabilen bir itfaiye aracı alınamaz mıydı? Noel papazının hatırı itfaiyeden daha mı önemlidir acaba? Ya da her sene acayip acayip heykeller yaptırılıyor. Ne manaya gelir? Kime ne faydası var? Bilen yok. İki taş eksik olsa da onlara verilen parayla bir itfaiye aracı alınsa olmaz mı? Yanlış mı düşünüyorum? Ama itfaiyeyle şov olmuyor değil mi? İtfaiyeyle belki evler, işyerleri, canlar kurtarılıyor ama Cumhuriyet kurtarılmıyor değil mi? Noel de Cumhuriyet değeridir, değil mi? Bu milletten olmaz. Bu milletten olmayan bu milletin kültürünü asla ifade etmeyen Noel de. O taş kitleleri de milletimizin hiçbir işine yaramazlar. Aksine kültürel yozlaşmayı, emperyalizme hizmeti gerektirir. İtfaiye ise bir belediyenin en önemli hizmet kurumudur. Eğer itfaiyen yoksa tüküreyim senin heykeline de Noel’inde!

Saygılarımla

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek