HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 07 Ocak 2015, Çarşamba 09:23:05 tarihinde eklendi. 609 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OLDU -

   2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OLDU

            Geride bıraktığımız yılın en hareketli alanlarından birisi eğitim- öğretim oldu. Birçok alanda reformlar yapıldı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı dershanelerin dönüşüm süreciyle başlayan yoğun bir dönem oldu. Dershanelerin dönüşümü ile özel okula gidecek öğrencilere verilecek teşvikler önemli yer aldı.

            14 Mart 2014’te yürürlüğe giren Milli Eğitim Temel Kanunu Değişikliğine Dair Kanun Hükmünde Kararname ile “dershane” kavramı Özel Okullar Kanunundan çıkarıldı. Özel dershanelere 1 Eylül 2015 yılına kadar süre tanındı. Velilerin dershanelere yeni kayıt yaptırmaması için dikkatli olmaları istendi.

            Dershanelerin dönüşümüyle birlikte öğrencilere ücretsiz ders takviyesi verilmek üzere okullarda hafta sonu kurslar açıldı.

            Dershane dönüşüm kapsamında getirilen yeniliklerden birisi de özel okula gidecek öğrencilere teşvik verilmesi oldu. Bu kapsamda öğrencilere 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında teşvik verildi. 166 bin 300 yüz öğrenciye teşvikle özel okullara kayıt yaptırırken, Bakanlık, bütçesinden bu öğrenciler için 530 milyon TL ayırdı.

            Bu yıl ilk kez özel okullara da ücretsiz ders kitabı dağıtımı yapıldı. Bu kapsamda 9 milyon TL. değerinde 483 bin adet kitap ücretsiz olarak özel okulların bütün öğrencileri ile buluşturuldu. Toplam kitapların resmi ve özel, devlete maliyeti 14 milyar TL oldu.

            Öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklikle 5. Sınıf itibariyle isteyen öğrencilere okulda başörtüsü serbestliği getirildi.

            Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de 4 yıl ve daha uzun süredir görev yapan okul müdürlerini bir değerlendirmeye tabi tuttu. Buna göre 4 yılını dolduran ve değerlendirme ölçütlerine göre 75 ve üzeri puan alanlar görevlerine devam ederken 4 yılını doldurmuş 16 bin okul müdürlerinden 7 bini 75 puanın altında kaldığı için görevden alındı.

            Öte yandan bu yıl ilk kez Yaşayan Diller ve Lehçeler bölümü altında seçmeli olarak okullarda okutulan Kürtçe dersi için öğretmen ataması yapıldı.

            MEB tarafından gerçekleştirilen 19. Eğitim Şurasında “Osmanlıca” dersinin İmam hatip ve Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu, diğer liselerde seçmeli ders olarak getirilmesi, Anaokullarına değerler eğitimi ile 1,2, 3. Sınıflara zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin konulması kararları alındı.

 

            2011 yılından beri YÖK Başkanlığı görev yapan Prof. Dr Gökhan Çetinsaya Başbakanlık Başmüşavirliği görevine getirilirken yerine Prof. Dr Yekta Saraç atandı.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek