Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 17 Aralık 2014, Çarşamba 09:16:13 tarihinde eklendi. 485 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DERSANECİ OLUYOR -

 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DERSANECİ OLUYOR

  MEB, ilk ve ortaöğretim okulları açılalı epey oldu. Öğrencilere ve velilere hayırlı olsun.  Öğretmenlerin, eğitim ve öğretim faaliyetleri hızla devam ediyor. Öğretmenler için de ders yılı uğurlu olsun.

            Öğrencilerin liselere yerleştirilmesi biraz gecikmeli olmuş. Bakanlık 40 bin öğretmenin atamasını yapmış. Okul müdürlerinin değerlendirilmesi yapılarak atamaları gerçekleşti. Göreve başlamaları sağlandı. Koca yaz tatili geçti. Bu önemli ve acele işler okulların açılacağı son haftaya hep sıkıştırılır. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

            Öğrencilerin liselere yerleştirilmesi hala durulmadı. 18 bin boş kontenjan var. Hiçbir liseye yerleştirilemeyen öğrenciler var. Sanki eğitimde sorun yokmuş gibi sorunları hızlı bir şekilde çözemeyen, kız öğrencilerin başörtü sorunu bile okulların açıldığı son güne kaldı. Bu da sanki eğitimde bir sorun gibi anlatılıyor. Kim nasıl giyinirse giyinsin, bu konu kişilerin kendilerine ve okullara bırakılsın.

            Özel dershaneler kapandı. Bu konudaki kanun, yönetmelik ve emirler yayınlandı. Şimdi de sanki okullar dershane gibi çalışacak zannediliyor. MEB sanki dershanecilik yapacağı sanılıyor. Bu işin oldukça ayrıntısı var. Bakanlık dershanecilik yapmayacak. Bu konu yönetmeliğe yazılmış. Okul müdürleri okullarında hafta sonu cumartesi-Pazar günleri ve akşam saatlerinde bu işi planlayıp öğretmenlere bildirecek. Bu dersler öğrencilere parasız olacak. Ama devlet öğretmenlere bir ücret ödeyecek.

            Bu derslerin kısa ayrıntıları şöyledir:

            Okul, hafta sonu dershane gibi çalışacak. İsteyen olursa her dersten kurs açılabilecek. Kurslara öğrencinin kendi öğretmeni girecek. Olmazsa dışarıdan da öğretmen tutulabilecek. Öğrenci kurs için para vermeyecek. Ama öğretmene devlet makul bir ücret ödeyecektir. Okul binalarına bir kira ödenmeyecektir. Kurslar, 5. Sınıftan 12. Sınıfa kadar isteyen her öğrenciye açık olacaktır.

            Kurslarda kursiyerlerden ek kaynak isteyenler olursa kurs müdürü olan okul müdürleri bu kaynak kitapları satın alabilecek. Bazı veliler, özel dershaneler kalktı ama hafta sonu ders var. Ek kaynak lazım olacak. Deneme sınavı yapılacak diye yakınıyorlar. Bu işler terlemeden kendiliğinden olmuyor.

 

            Özel dershaneler, çakma kurslardı. Okullarda öğretilenler. Orada tekrar ediliyordu. Okullar zaten bu tekrarları ve sınavları da yapıyorlardı. Şimdi bu iş aslına döndü.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek