Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 09 Aralık 2014, Salı 09:16:53 tarihinde eklendi. 347 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İKİYÜZLÜLÜK KEŞKE SADECE AĞAÇTA OLSA -

İKİYÜZLÜLÜK KEŞKE SADECE AĞAÇTA OLSA

Ağaç kavgalarının zirve yaptığı iki cephe vardı. Birincisi Taksim meydanından birkaç ağacın sökülüp yerinin değiştirilmesi, ikincisiyse Ankara’daki Ortadoğu Üniversitesine ait araziden yol geçirmek için Ankara Belediyesi’nin kestiği veya yerini değiştirdiği ağaçlar meselesi. Daha başka İstanbul’a yapılacak olan üçüncü köprü ve havaalanı için kesilen çalılıklar içinde çok şamata yapsa da en büyük gürültüyü yukarıdaki iki hadise için yaptılar.

Bilhassa Taksim meydanından kaldırılacak birkaç ağaç için öylesine şamata yaptılar ki, neredeyse ülkeyi baştanbaşa ateşe verdiler.  İş yerleri, konutlar, Belediye ve polis araçları, ambulanslar yakıldı. Ekonomimize yüz milyarlarca dolar zarar verildi. Bizim gibi aptallar “ Yahu bu adamlar ağacı ne çok severlermiş” diye düşünürken, bir eylemci sloganını internetten patlatıverdi “ Mesele ağaç değil, siz hala anlamadınız mı?” Vay benim akılsız başım. Ben mesele “ağaç, orman” sanıyordum, ne bileyim. Zaten bizim gibi alıklar da anlasın diye izah ettiler.  “Maksadımız ağaç değil maksadımız üçüncü boğaz köprüsünü, ikinci havaalanını, boğaz İstanbul’u yaptırmamaktır.”

Vay numaracılar, vay emperyalizm uşakları. Demek iş ağaç korumak değilmiş ha. O yüzden CNN İnterneyşınıl’dan, BCC’ye Rotırşin’den Derşipigel’ine Dünya’ da ne kadar Siyonist, mason haber ajansı varsa, ne kadar mikrop, fitneci, şeytan, sömürgeci varsa hepsinin önceden taksim civarında mekan tutması ondanmış, ha. Gün geldi, Yalova belediyesini CHP aldı. Mademki CHP belediyeyi aldı öyleyse onunda bir icraat yapması lazımdır. Kendini göstermelidir. Ve yaptı da.  İlk iş olarak oradaki asırlık çınar ağaçlarını kesmekle başladılar.  E, hani CHP ağaç kesmezdi?  Hani solcular ağaç kesmeye karşıydılar? Ama bunlar kavşak, yol yapacaklarmış. Peki, ötekiler ne yapıyorlardı? Hamam mı yapıyorlardı?  “ Ama biz odun yapıp fakirlere dağıtacağız.”  Diyorlar. Ne bahane bee! Lüleburgaz Kongre Meydanında da bir zamanlar asırlık ağaçlar vardı.  Sahi onlara ne oldu? Onları kim, hangi partinin belediyesi kesti? Yoksa ağaç kesme işi sadece solcu belediyelerinin mi hakkıdır? Nerede CNN? Nerede BCC? Nerede koçlar, Boynerler, artistler, sanatçı bozuntuları? Yahu, desenize “Mesele ağaçlar değil, siz hala anlamadınız mı?”

Anladık, anladık. Anladık anlamasına da, ikiyüzlülüğün bu kadar ayağa düşeceğini tahmin etmiyorduk.

 Bu günlerde bazı televizyon ve gazetelerde kamuoyu araştırmaları yayınlanıyor. Güya iktidar partisi çok oy kaybediyormuş da CHP ise iktidara gidiyormuş.  MHP ise yüzde on yedilerdeymiş. Ben bunlara küstüm. Çünkü daha önceki seçim öncesi araştırmalarda “MHP’yi iktidara geliyor.” gösteriyorlardı. Bu oldu mu şimdi?

 

 Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek