33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 03 Aralık 2014, Çarşamba 09:18:54 tarihinde eklendi. 747 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

OKUL MÜDÜRLERİ ATAMASI YAPILDI -

OKUL MÜDÜRLERİ ATAMASI YAPILDI

            Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul müdürlüklerine dört yıllık görev sürelerini dolduran on altı bini aşkın okul müdürünün yüz puan üzerinden değerlendirilmesi yapıldı ve atanmaları tamamlandı.

            Değerlendirme, yüz puanın  %60 şube müdürleri ve üst düzey eğitim yöneticileri, %40 veliler, öğrenciler ve öğretmenler değerlendirerek puan verdiler. Bu değerlendirmeler sonucu toplam %75 ve üzeri puan alan müdürler görevlerine devam ettiler ve yeni okullara atandılar.

            Şimdi bir düşünelim, okulunuza müdür atayacaksınız veya görevdeki müdürün başarılı olup olmadığına karar vereceksiniz. Bu işi müdüre yakın olan, onu yakından tanıyan kişilerce yapılması gerekir diye düşünüyorum. İlçe milli eğitim müdürü ve yardımcıları, okul müdürlerini ne kadar tanırlar.

            Bir müdürün müdürlük görevine devam edebilmesi için, en az 100 puan üzerinden 75 puan alması gerekir. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler toplam 40 puan verseler bile, müdür başarısız sayılır ve göreve devam edemez. Hâlbuki müdür okulda her an bu kişilerle bir aradadır. Müdürlerini çok yakından tanırlar. Onun hakkında kesin bir hükme sahip olurlar.   

            Uygulamada eski müdürlerden değerlendirme sonucu görevine devam edemeyen müdürlerden çoğu veli, öğrenci ve öğretmenlerden yüksek puan aldıkları halde, İlçe Eğitim yöneticileri düşük puan verdiklerinden dolayı görevlerinden ayrılmak zorunda kaldılar.

            Otuz yıl okul müdürlüğü yapan ve pek çok okul kuran, gecesini gündüzüne katan, veli, öğrenci ve öğretmenler onun için puan verdiklerinden dolayı onlarda ne büyük hayal kırıklığı yaratacağını bir düşünmek lazımdır.

            Uzun yıllar başarı ile müdürlük yapmış, okulunu temsil etmiş ve yönetmiş bir meslektaşımla bu konuyu konuştuk. 2014 yılında değerlendirme sistemi sonucu 75 puanın altında kalarak okul müdürlüğü görevini sonuçlandırmak zorunda kalmıştı. 

            Bu müdür, değerlendirme sonucu, veli, öğrenci ve öğretmenden 40 puan üzerinden 38.75 puan, ilçe eğitim müdüründen 25 puan üzerinden 15 puan, ilçe 1. şube md. Yd. 20 puan üzerinden 6 puan, ilçe 2. Şube md. Yd. 15 puan üzerinden 5 puan vermişler. Toplam olumlu puan 38.75+15+6+5= 64.75 yetişmiş tecrübeli müdür yeniden göreve atanamadı.

            Sebep, ilçe eğitim müdürlüğüne yeni atanmış iki tecrübesiz şube müdürüdür.

 

            Biz bu kadar zenginmiyiz?

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek