Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 27 Kasım 2014, Perşembe 09:24:43 tarihinde eklendi. 619 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Siyasette kıpırtı var - Ertan Bayer

Siyasette kıpırtı var

Yılbaşından sonra 2015 yılında yapılacak olan milletvekili seçimlerinin tarihi belli olacak.

Partililerde de hareketlilik başlayacak.

AKP’de Lüleburgaz adayı olacak mı olmayacak mı belli değil ancak AKP doğru adayını bulamazsa milletvekilini MHP’ye kaptırabilir.

Bu arada hepiniz hatırlarsanız, 2014 yılında belediye başkan adayları açıklandığında  Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve  Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Kesimoğlu’na tepki vermek için partilerinden istifa etmişlerdi.

Daha sonra Cavit Çağlayan, istifasını geri aldı.  Neden aldığını sonra öğrendi CHP Kırklareli birinci sıra İl Genel Meclis Üyesi adayı oldu. Aynı zaman CHP Grup Başkanı oldu.

Daha sonra Turgut Dibek’de istifasını geri aldı. Karşılığında ne aldığını öğrenemedik.  Ama parti üyeleri “Turgut Dibek birinci sıra atama söz aldı. İstifasını o nedenle geri aldı” diyorlar.

O zaman CHP üyeleri, boşuna ön seçim bekliyor. Ancak görünen bir şey var.  Eğer atama olursa, bir de atama da Lüleburgaz adayı ilk ikiye konulmazsa işte o zaman CHP’nin vay haline. CHP’nin alacağı oy oranı düşer.   CHP Kırklareli genelinde 120’nin altında kalırsa, 40 bin oyu  geçen parti milletvekili çıkarır.  CHP’nin 2 milletvekilinden biri gider.

Şimdi  Lüleburgaz ve Kırklareli genelinde bulunan yaklaşık 12 bin CHP üyesinin merak ettiği bir konu var. “Turgut Dibek neyin karşılığında istifasından vazgeçti?”

Bu sorunun cevabını hep birlikte en geç 1 Şubat’ta öğreneceğiz.

 

Kalın sağlıcakla…..

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek