33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 20 Kasım 2014, Perşembe 11:08:41 tarihinde eklendi. 700 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

En iyi öğretmen - Ertan Bayer

En iyi öğretmen

24 Kasım’da öğretmenler gününü kutlayacağız. 24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra en büyük öğretmenler anneler ve babalardır. . Çocuklar, anne ve babalarından  gördüklerini yaparlar. Evde şiddet görürlerse dışarıya şiddet verirler. Evde kendilerine “Bak başkasının çocuğu ne oldu, sen bir şey olamadın denirse” onlar da başkasına öyle davranır. Okulda eğitim veren öğretmenler de anne ve babalardan sonra gelir.  

Şimdi gençlere yönelik bazı eleştiriler duyarız, “Artık saygı yok eskiden böyle miydi?” ancak o gençlerin de öyle davranmasında onları eleştirenlerin en büyük sorumluluğu vardır.

Hani 65 yaşından sonra siyasete soyunan emekli öğretmenler var ya Türkiye’nin bugün ki durumuna gelmesinde en fazla da onlar sorumludur. Bakın Türkiye’ye zarar dinsel örgütlerin örgütlenme yılları 1970 ve 2000 yılları arasında 30 yıllık süredir.  Daha sonra zaten iktidarın gizli koalisyonu oldular.

1970-2000 yılları arasında öğretmenlik yapıp da öğrencileri,  Atatürk’ün yolundan çıkan tüm öğretmenler ülkemizin bugün ki durumuna gelmesinde sorumludur. 

Ve bizler bugünler de öğretmenler gününü kutlayacağız. Ancak, çalışırken Atatürk’ün adını anmaya korkan ama emekli olduktan sonra çıkar için en büyük Atatürkçü olan öğretmenlerin değil,  Atatürk’ü her zaman savunan öğretmenlerin gününü kutlayalım.

Kalın sağlıcakla….

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek