Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 12 Kasım 2014, Çarşamba 09:23:25 tarihinde eklendi. 728 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TUZLUK PARTİSİ KURULUYOR -

TUZLUK PARTİSİ KURULUYOR

  Tuzluk Partisi kurulmasını destekliyorum. Fethullah Gülen yandaşlarının açık siyaseti benimseyip siyasi parti kurmalarını önemsiyorum.

            Darbeyle iktidara gelmenin artık yolları tükendi. CHP bu yolu çok denedi,  ama baktı ki artık olmuyor. Bazen iştahları kabarsa da, halktan korktukları için çekiniyorlar. Ayrıca darbeyle gelen iktidarların kalıcı olmadığını birçok defa denediler. Artık bunun olmayacağını biliyorlar.  

            Bürokrasiye sızıp, devleti ele geçirmek ve içeriden iktidarı devirmek fikri de demode oldu. MİT Müsteşarını tutuklamak, başbakana kelepçe takmak, hasım dini cemaatleri ve organizasyonları, İran rejimi hesabına çalışıyorlar diye, itibarsızlaştırmaya çalışmak uygun bir düşünce olamaz.

            Ülkeyi yönetmek iddiasında olanların başvuracakları en kestirme yol, bir siyasi parti kurup halkı iktidara getirmektir. Yani yasal siyaseti benimsemektir. Fethullah Gülen efendinin arkadaşları da bu yolu denemek istiyorlar.

            Tuzluk Partisi’ni kurmak isteyenler, bir sure önce AK Parti’den ayrılan Kütahya Milletvekili İdris Bal, Hakan Şükür, Ertuğrul Günay ve İlhan İşbilenmiş. İdris Bal’ın Genel Başkan olmak gibi bir iddiası yokmuş. Kendisi böyle diyormuş. Bu işe karar verdikleri iki yıl olmuş. Arkadaşları ile bu konuda çalışıyorlarmış.

            Sonuna kadar AK Parti’ye bağlı olduklarını söylüyorlardı. Demek ki iki yıl önce Başbakanımız Sayın Erdoğan’ı gözden çıkarmışlar. Sayın Bal Son günlerde bir basın toplantısı düzenleyip Star Gazetesi’ni yırtmıştır. Star’ın haberine çok kızmıştı. “Yalan yazıyorlar, iftira ediyorlar.” demişti. O haber, O’nun AK Parti aleyhindeki faaliyetlerini yazıyordu

Sayın Bal, Sayın Erdoğan’ın durumunu takip ettiğini, Telefonu’nun dinlendiğini O’nun yargı darbesi ile alaşağı edilmek istendiğini biliyor muydu? Parti kurması iyidir, hoştur. Fakat nafile bir gayret içinde olduklarının farkındalar mı? En iyisi o’nlar, CHP’ye katılsınlar. Güç bölünmesin. Onların gücüne güç katarlar. 12 yılda dokuz seçim yapıldı. Bu seçimlerin hiçbirini kazanamayan CHP’yi belki iktidar yaparlar.

Bir Tuzluk Partisi eksikti. Türkiye’de 70 siyasi parti varmış. Hiç olmazsa bu parti, sohbetlerini belki teşkilat çalışmalarına dönüştürür. Siyasetin şerrinden Allah’a sığınırlar.     

Hadi göreyim onları!

                                                                                             

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek