Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 25 Eylül 2014, Perşembe 09:30:05 tarihinde eklendi. 374 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Algılama eğitim ve ortama göre değişir - Ertan Bayer

Algılama eğitim ve ortama göre değişir

Eskiden Türk filmlerinde sürekleri iyiler kazanır, kötüler yaptıkları kötülüklerin cezasını eninden sonunda hiç olmadı filmin sonunda alırdı. Derken şişmn adamın zamnndan sonra flmlrde değişmeye başladı. Filmlerde artk kötülerin “Kötülük yapma hakkı” olduğu savunulmaya başlandı. Yavaş yavaş halkımız da izlediği filmlrde iyilerin yerine kötülerin tarafını ttmya başladı.

İşte ne olduysa o tarihten sonra oldu. Toplum da yavaş yavaş bozulmaya başladı.  Amcasının karısını düdükleyen gençler revaçta oldu.  Patronların sekreterleri ile ilişkileri izlenen dizilerden dolayı normal olarak karşılanmaya başlandı.

Ülkemizde iyilerin kaybettiği kötülerin kazandığı düzen 12 yıl önce de iktidar olunca artık iyiler sürekli kaybetmeye başladı. Yaşanan bu değişiklik vatandaşlarımızın algılarında da etkili oldu. 

Uzmanların “Algılar alınan eğitime, kültüre ve değer yargılarına göre değişir” sözü Lüleburgaz’da gerçek oldu. Nasıl ki yazımızda bazı harfler eksik olsa da beynimiz tarafından dolduruluyorsa Salı günü yayınlanan haberde de anlamsız bir kelime değişik bir şekilde algılanınca bazı sıkıntılar yaşandı.

Dediğimiz gibi algılar eğitime, çevreye ve değer yargılarına göre değişir. Algılama kendiliğinden oto sansürü getirir. O nedenle gençlerimizin doğru bir şekilde olayları algılamalarını sağlamamız gerekiyor.

Kalın sağlıcakla…..

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek