İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu yazı 24 Eylül 2014, Çarşamba 09:20:41 tarihinde eklendi. 993 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dost Ziyaretleri - Metin Dikener

Dost Ziyaretleri

Nurdan Kurtuluş

Komşu ve dost ziyaretlerimizin ikincisini Azra kundura çocuk mağazasını eşi Vedat Kurtuluş ile beraber işleten Sayın Nurdan Kurtuluş’a yaptık. Hanım efendi aynı zamanda siyasetin içinde olan MHP Kadın Kolları Başkanlığında bulunan ve bu vazifeyi de başarılı bir şekilde yürüten bir kimliğe sahip.

SORU: Nurdan Hanım siz ticaretin ve siyasetin tam manasıyla içerisindesiniz. Hem işinizde hem de ticaret hayatın da çok başarılısınız. Tabi her işin bir zorluğu var siz ticaret hayatını nasıl buluyorsunuz?

CEVAP: Yaklaşık 10 yıldır eşimle Azra çocuk mağazasını işletiyoruz. Günümüzde ticaret yapmak öyle görüldüğü gibi kolay değil. İnsanların ekonomik güçlerinin düşüşüyle beraber şartlarda epey zorlanıyor. Eskiye göre bugün tüm ticaret sektörlerinde bu zorluğu görüyoruz. Kalite ve çeşitin yüksek olduğu alım gücünün düşük olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu durum ticaretin her alanını olumsuz bir şekilde etkiliyor.

SORU: Ticarette zorluğu yendiğiniz gibi siyasette de aktif ve de çok başarılısınız belediye başkan adayınız Sayın Murat Mahir Altan ile belediye başkalığında partinizi fevkalade bir duruma getirdiniz.

CEVAP: MHP Kadın kolları başkanlığım benim üniversite yıllarında siyasete duyduğum ilgi ile başladı. 2007 yılında rahmetli Saim Serhat İskender’in MHP’de ilçe başkanı olması ile bana kadın kollarını kurmayı teklif etti. MHP partisinde bu görevi kabul etmemle siyaset benim için resmen başlamış oldu. Saim Serhat İskender’i de burada rahmet ile anıyorum. 2007 yılında başlayan MHP Lüleburgaz İlçesi Kadın kolları başkanlığını onur ve gururla devam etmekteyim. Aynı zamanda bu partinin de içinde olmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Sizin de bildiğiniz gibi son belediye başkanlığı seçimlerinde başkan adayımız Sayın Murat Mahir Altan ve ilçe başkanımız Sayın Ayhan Aksakal ve de çok değerli partili üyelerimiz ile 3500 seçmeni olan partimizin oylarını 19 binlere çıkardık. Dolayısı ile 7 meclis üyesiyle Lüleburgaz Belediyesine MHP olarak temsil ediliyoruz. Bu başarı teşkilatımızın gece gündüz özverili çalışmalarıyla olmuştur.

SORU: Belediyemiz yayalaştırma adına bazı ana caddelerimizi kapadı. Siz ticaretle uğraşıyorsunuz, aynı zamanda siyasetçisiniz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz.

CEVAP: Tabi bu durumu şuan kesin olarak değerlendirme çok zor. Zira zamana ihtiyacımız var. Ben yine de insanların bu duruma alışacağını düşünüyor ticareti de daha olumlu yönde etkiler diyorum.

SORU: Lüleburgaz’da eksik gördüğümüz veya tamam dediğiniz beğendiğiniz çalışmalar var mı?

 

CEVAP: soyadının Kültür olduğu söylenen ve bu şekilde dile getirilen Lüleburgaz’da Kültür sarayımız var mı? Yok. Kültür denen kentin her tarafı taş oldu. bazı vatandaşlarımızdan bu duruma duyduğumuz tepkiler var. Kültür kent değil taş kent olsun diyenler de var. Aslında Lüleburgaz’ın büyük ölçüde yeşil alanlara ihtiyacı var. Ağaçlandırma çalışmalarını mutlaka yapalım. Bu arada Lüleburgaz Belediye’sinin düzenlediği kültürel etkinlikleri de var. Buna halkımızın beğenisi de ilgisi de çok güzel. Kısaca yaşadığımız bu kent hepimizin. Ben herkese huzurlu mutlu ve sağlıklı yaşamlar diliyorum. Gazetenize de teşekkürlerimi sunuyorum.  

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek