Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 10 Eylül 2014, Çarşamba 09:28:32 tarihinde eklendi. 438 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HANİ ERDOĞAN MUHTAR BİLE OLAMAZDI -

 HANİ ERDOĞAN MUHTAR BİLE OLAMAZDI

 Okuduğu bir şiirden dolayı Sayın Erdoğan aldığı siyaset yasağından sonra “Muhtar bile olamaz” demişlerdi. Oysa O, millet hizmetinde İstanbul Belediye Başkanı seçilmişti.

            Şimdi ise millete hizmet merdivenlerinin en tepesindedir. Hem halk tarafından seçilerek bu makama ulaştı, ilk turda karşısına dizilen on dört partiye rağmen yüzde 52 oy alarak cumhurbaşkanı seçildi.

            Bu yolculuk O’nun şahsi yolculuğu değildir. Sayın Erdoğan’ın Bu yürüyüşüne nasıl bir kalabalığın eşlik ettiğini iyi analiz etmek lazımdır. Bu yürüyüş, milletin yürüyüşü olduğu için değerlidir. Çankaya’yı vesayete kapamıştır. Artık oradan geriye dönülemez. Bu yeni Türkiye’den bir sahnedir. Mecliste kitap fırlatma olayı ise, eski Türkiye’den bir sahne olmuştur. CHP, kendine yakışanı yapmıştır.

            CHP, Yeni Türkiye’nin çok uzağında olduğunu herkese gösterdi. Kitap fırlatma olayı ile Ana muhalefet Türkiye’nin ne kadar değiştiğinden habersizdir.

            AK Parti, bir hafta içinde Genel Başkanı, Başbakanı, Hükümet değişikliğini olaysız ve krizsiz bir şekilde bu süreç aşıldı. Kitap fırlatma olayı devede kulak kaldı. AK Parti içinde kriz çıkmayınca, CHP kendi içinde bir kriz yarattı.

            CHP Gurup başkan Vekili’nin Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e fırlattığı kitapçık, Sandıktan çıkan iradeye fırlatılmıştır. Demokrasiyi içine sindirememiş bir kadrodan millet iradesine bir saygı beklemek boşuna gayret olduğu anlaşılmıştır.

            CHP’nin içine düştüğü derin kuyudan nasıl çıkacağını önemsiyor ve merdivensiz kalmasını istemiyoruz. Çünkü muhalefet, demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Muhalefet kurumunun da çok güçlü ve etkin olması gerekir. Ne yazık ki CHP muhalefet gücünü taşımıyor. Temsil ettiği seçmen kesimini de öfkelendiriyor.

            CHP, bundan kurtulmak için seçmene yaklaşarak, kendini yeniden yapılandırmalıdır. Parti içindeki partililerden ayrımcı davranış gösterenler eğitilerek eritilmelidirler.

            Tabiat boşluk kabul etmez. Muhalefetin yerini başka siyasi guruplar doldurur.

                                                                                                         

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek