HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 02 Eylül 2014, Salı 09:19:35 tarihinde eklendi. 338 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yine Ağustos, yine önemli tarihi olaylar -

Yine Ağustos, yine önemli tarihi olaylar

Ağustos, bizim tarihimizde zaferler ayı olarak anılır. Şöyle hafızamı birazcık yokladım da Ağustos’un son on gününe sığdırdığımız büyük olaylardan bir kaçını hatırlayıverdim bunlar, şunlardır.

Barbaros Paşa’nın 1443’te Nis Kalesi’ni, 1934’te de Tunus’u fethi. Hazreti Ömer’in Halife seçilmesi. Yavuz Sultan Selim’in Çaldıran Zaferi ve Tebriz’e yürümesi. Sakarya Meydan Muharebesi ve Zafer, 1921.

Yine Yavuz’un 1516’da Mercidabık Zaferi. Sultan Alpaslan’ın 1071’de Malazgirt Zaferi. İstiklal Harbimiz 1922, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası. Kanuni’nin 1521’de Belgrat’ı fethi ve 1526’da Mohaç Zaferi. Görüldüğü gibi, bir milleti şan ve şeref bakımından zirvelere çıkaracak bu zaferlerin her biri, zamanlarında dünyanın hayranlığını ve şaşkınlığını icab ettirmişlerdi. Sadece Ağustos ayının son on günündeki büyük zaferlerimizdir bunlar.

Hazreti Ömer’in halife olmasını da listeye ilave ettim. Zira bizim tarihimizi en çok etkileyen zatlardan biriside Hazreti Ömer’dir ve o da Ağustos’un son on günü içerisinde Halife olmuştur.

Şimdi Türkiye’mizde yeni bir tarih yazılıyor. Milletimizin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Çankaya’ya çıkıyor. Türk Milletini ve Tayyip Erdoğan’ı sevmeyenler ona “sultan oldu” diyorlar. Güya kötülemiş oluyorlar. Onlara göre Sultanların en kötüsü sonuncusu Vahdettin’dir. Peki, bu sultan kötü olsaydı neden Mustafa Kemal’i Anadolu’ya gönderdi? Başka adam mı yoktu?

Türkiye’nin yeniden “Osmanlı” olmasından, Yunanlı korksun, Avrupa korksun, birileri korksun da bu bizdekiler neden korkuyorlar?

Evet, Türkiye toparlanıyor, sürekli büyüyor, güçleniyor. Birilerinin arzu ettiği gibi batmıyor. Osmanlı’nın ilk yılları gibi, toparlanıyor, kendine geliyor, kimliğini buluyor.

Türkiye, Osmanlı, Erdoğan’da padişah olur mu bilmem ama şunu yazmalıyım. Tayyip Erdoğan Türkiye’ye damgasını vurdu. On yıl öncesinin Türkiye’siyle şimdiki arasında yüzde beş yüz fark var. Şunu da söyleyeyim. Çamlıca sırtlarına yapılan, İstanbul’un her yerinden görünecek olan büyük camiininde adı “Tayyip Erdoğan” camii olacaktır.

Tabi yapılmakta olan ve de dünyanın en büyük hava alanında adı yine “Tayyip Erdoğan” hava alanı olacaktır. Helal olsun adam yaptı ve hak etti. Kıskananlar daha iyisini yapsınlar, alkışlayalım.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek