Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 29 Ağustos 2014, Cuma 09:49:41 tarihinde eklendi. 1478 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeni Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ymuş -

Yeni Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ymuş

Eskiden genel kurmay başkanı olacak askerin meziyetlerini, fikrini öğrenmek için bayağı gayret sarf ederdik. Mesela Kenan Evren ilk Genel Kurmay Başkanı olduğunda tanıdık subaylara sormuştum da “Gazinolarda belden aşağı fıkralar anlatmasıyla meşhurdur” demişlerdi.

Şimdi artık genel kurmay başkanı nasıl adamdı, ne yer, ne içer, zevkleri, fikirleri nedir? Kara kuvvetleri komutanı, hava, deniz kuvvet komutanları kimdir? Adlarını bile bilmiyoruz.

Ülkemizde yeni bir siyasetçi sivrildiğinde, bizi daha çok ilgilendiriyor, kimdir, nedir, nerelidir, hangi cemaatten, hangi şehirden, hangi yöreden? Velhasıl kendimize ve fikrimize uyan bir tarafı var mı, yok mu onu araştırmaya başlıyoruz.

Ahmet Davutoğlu yeni Başbakanımız. Adı ilk söylendiğinde, şöyle kendisini anlamaya çalıştım. Bir kere Konya’nın bir Yörük kasabasından olması bize bir aşinalık hissettirdi. “Yörük” milli kimliği en belli Türkmen soyu. Bende bir Yörük’üm, “Karakeçili” aşiretinden. Ajanların harman olduğu bir dünyada, bence önemlidir. Akrabalarını gördüm televizyon ekranlarında hepsi de Anadolu’nun toprağı renginde yanık yüzlü insanlardı. Anama, kardeşlerime benziyorlardı. Zaman zaman meclisteki konuşmalarından parçalar dinledik “Merkezi Ankara olmayan hiçbir planın parçası olmadık, olmayacağız…” Ohhh!

Bu cümle o kadar güzel bir cümle ki.

Dünya haydutları bir ve ikinci dünya savaşları sonunda dünyada bir sömürü düzeni kurmuşlar. Kim onların kurduğu bu alçak ve haydut düzenine karşı çıkarsa, ona her türlü saldırıyı yapıyorlar, her türlü iftirayı atıyorlar. Çevremizde de aynen bir haydutlar düzeni kurulmuş, paralar, petroller batı eşkıyalarına akması şartıyla bir barış, bir sömürü istikrarı sürüp gidiyor idi.

Şimdi kaynıyor değil mi? Çünkü eşek arısının yuvasına çomak sokuldu, eşkıya sofrasının altındaki masa devrildi. Belki barış bozuldu, belki kan akıyor ama deniliyor ki “eğer batıya ve Siyonist çeteye teslim olursak ülkemize huzur gelecek.”

Yeter! Artık ülkemizin Ankara’dan yönetilmesini istiyoruz. Londra’dan, New York’tan değil.

 

Davutoğlu Edebali’den ilhamla “bozmak size inşa bize, yıkmak, yakmak size, yapmak, söndürmek bize” diye devam ediyor. Tam bir idealist, imanlı, ihlaslı devlet adamlığı portresi inşallah hayırlı olur. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek