Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 14 Ağustos 2014, Perşembe 09:24:08 tarihinde eklendi. 443 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeni Türkiye nasıl olacak ? - Ertan Bayer

Yeni Türkiye nasıl olacak ?

10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nı seçtik.   55 milyon seçmen çıktı. Her seçimde  seçmenlerin yüzde 10’unu fire verirdik.   Bu rakam da 5 milyon seçmen yapardı. Ancak bu seçimde 13 milyon kişi oy kullanmadı. Fire yüzde 10 değil, yüzde 26 oldu.

Oysa yüzde 51,74 oy alan aday bu sınırı 700 bin oyla geçti.  Oy kullanmayan hariçten  8 milyon kişiyi geçtik.  1 milyon kişi daha sandığa gelse seçim ikinci tura kalacak.

Bu oy atmayan seçmenlerin çoğu kendisini Atatürkçü olarak tanımlıyor, partisinin çıkardığı adayı protesto ediyor,  sosyal medya da partisinin genel başkanını eleştiriyor. Ama büyük bir hata yaptığının farkında değil veya bile bile yapıyor.

Şimdi,  merakla bekleme başladı. Birinci turda seçildi. Yeni Türkiye nasıl olacak ? Bende diyorum ki sıkıntılar yerel de başlar yerel genelin aynasıdır.  Bak yerele gör geneli. Kırklareli’ de halk 3 günden beri ayakta Atatürk posteri için. Ama koydurulmuyor. Yerel bak geneli anla yani ben sana daha ne diyeyim. Düşün bundan sonra ne yaşayacağını ?

Gelelim Lüleburgaz’a …

Lüleburgaz halkı, yayalaştırma başladığından beri sadece yayalara açık olan yola giren ve hız denemesi yapan motosikletlerle uğraşıyor.

Lüleburgaz halkı hala  İstanbul Caddesi’ne elinde çöpü  ile ezip bunları atacak yer alıyor, ıkına sıkına esnafın kapıya koyduğu karton kutuların için atmaya çalışıyor.

Bazıları da artık ipi koparmış, “Çöp kovası var mı yok, o zaman kimse bana mana bulamaz” diye yere atıyor.

Lüleburgaz’da hayvan barınağı dolduğundan mı, yoksa olmadığından mı bilinmez ama sahipsiz kedi ve köpekler hem aç -susuz geziyor, hem de halkın yaşamını zorlaştırıyor.

Lüleburgaz halkı bu sorunlara çözüm bekliyor.

Kalın sağlıcakla….

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek