Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 18 Temmuz 2014, Cuma 09:20:41 tarihinde eklendi. 693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

On bir ayın sultanı gidiyor - Ahmet Bostancı

On bir ayın sultanı gidiyor

Adamın biri saraya gelip, sultanın yanına girmek ister. Ancak üstü başı kir- pas içinde, elbiseleri yırtık ve eski imiş. Üstelik pis kokuyormuş. Muhafızlar bu haliyle adamı sultanın huzuruna sokmak istememiş. Ama adam, son derece kararlı!.

 –“İllaki ben sultanın huzuruna varacağım.” Demiş ve emin adımlarla içeriye girmiş. Adam sultanın yanında hayli zaman kalmış. Bir süre sonra dışarı çıkmış. Orada bulunanlar bir de ne görsün!.  Adam üstü başı pırıl- pırıl, tertemiz elbiseler giymiş, üstelik mis gibi kokuyor. Eski halinden eser kalmamış. Görenler şaşırmış. Sormadan edememişler.

“Ne oldu sana böyle!?.” Adam cevap vermiş:  

-“İşte Sultanın yanına giren, böyle tertemiz çıkar. Sultanımız sultanlığını yaptı.” Demiş.

 Kıssadan hisse on bir ayın sultanını ihya eden, onu yaşayan kişi de ramazandan tertemiz, günahlardan, tüm manevi kirlerden arınarak çıkar.

  Peygamberimiz (as);

 

“Kim ki ramazan ayını inanarak ve mükafatını Allah’tan umarak ihya ederse geçmiş günah kirlerinden temizlenir.” Buyurmuştur.

 

     2- Adamın biri ayakkabı boyacısı bir çocuğa, ayakkabılarını boyatmış. Karşılığında tam bir altın vermiş. Çocuk bir altını almak istememiş.

-“Olmaz efendim, yaptığım iş için bu verdiğiniz çok fazla. Hem ben kazancımı götürüp anneme teslim ediyorum. Evimin geçimine katkı sağlıyorum. Annem sonra ne der.? Bana inanmaz. Nereden çaldın bunu?, diye bana hesap sorar.” Demiş. Çocuğun bu davranışları adamın çok hoşuna gitmiş.

-“Al evladım çekinme, sultan verdi dersin. Sen beni tanıyamadın ama ben sultanım.” Demiş. Çocuk:

-“Hayır sultanım annem bu söylediğinize ise hiç mi, hiç inanmaz.” Demiş. Sultan şaşırmış.

-“Neden evladım?.” diye sormuş.

-“Oğlum sultan verirse öyle bir tane değil, bir kese verir.” Demiş. Bu tatlı sohbet sultanın çok hoşuna gitmiş. Hemen çıkarıp bir kese altını çocuğa vermiş.

 

Cenab-ı Allah bir hadis-i kutsi de şöyle buyurdu:

 

“Adem oğlunun tüm ibadetleri kendisi içindir. Ancak oruç öyle değil. Oruç benim içindir. Onun mükafatı bana aittir.”

 

UNUTMAYINIZ!

 

DÜNYASI RAMAZAN OLANIN, UKBASI BAYRAM OLUR.

 

 

 

  

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek