33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 08 Temmuz 2014, Salı 09:29:44 tarihinde eklendi. 437 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dinsiz millet ve devlet olunmaz -2- -

Dinsiz millet ve devlet olunmaz -2-

Doktor “Rıza Nur” diye birisi vardı. Onunda “Hayat ve hatıratım” adında bir kitabı mevcuttur.

Bir yerlerde şöyle bir ifadeye rastlamıştım. “ben dindar birisi değilim ama dinsiz millet olunmaz”

Bu Rıza Nur denilen adam öyle boş birisi değildir. Cumhuriyet tarihimizin ilk sağlık bakanıdır. Rusya’dan gidip 40-50 bin kadar silahı o alıp gelmiştir. Lozan’da İsmet Paşa’nın yardımcısıdır. Keşke reis olsaydı. Müthiş kültürlüdür. On dört ciltlik Türkiye tarihi yazmış. Çok iyi bir doktordur ve daha da bir sürü kitabı vardır. Dindar birisi değil aşırı milliyetçi, hatta ırkçı birisidir. Nihal Adsız’ında hem hocası hem de manevi babasıdır. İşte bu adam “dinsiz millet olmaz” diyor. Bunları neden yazdım?

İstiklal harbi sonunda bir şaşkınlık dönemi yaşandı. Vatanın sınırları belli oldu. Bir cumhuriyet devleti kurulmaya karar verildi ama nasıl bir devlet olacak? Gizli bir çete Mustafa Kemal’in çevresini sardı. İstiklal harbinin önde gelen kahramanları ve de aklı başında şahsiyetler bir şekilde Mustafa Kemal’den uzaklaştırıldı. Yeni Türkiye Cumhuriyeti nasıl bir devlet olmalıdır? Sorusuna plan yapanlar bu ülkenin kurtuluşunda pekte ortada görülmeyen kişilerdir. Ülkemize “Türkiye” ismini ilk teklif eden yukarıda adı geçen Rıza Nur’dur. Kapalı kapılar arkasında ülkemizle alakalı tartışmalar yapılırken, salona Kazım Karabekir Paşa giriyor ve soruyor “din hanesine bir şey yazacak mısınız?” M. Esat Bozkurt cevap veriyor. “tabi ki yazacağız, Türkiye cumhuriyetinin dini HRİSTİYAN’DIR yazacağız.” Karabekir Paşa “yani siz şimdi Türk Milletini Hristiyan mı yapacaksınız? Olmaz öyle şey” diye çıkışıyor. Mustafa Kemal araya girip “şimdilik bu meseleyi kapatın” diye sözü kesiyor.

İşte “Türkiye’nin dini Hristiyan olsun, Batılaşalım. Avrupa’dan suni dölleme yoluyla Türkiye’yi ırk bakımından da Batılılaştıralım. Türkiye tamamen dinsiz olsun” şamatalarının sürdüğü o günlerde Rıza Nur’da ben dinsiz birisiyim ama dinsiz millet olmaz” diyor. Sonradan anladık ki Türkiye’yi iyice çözebilmek, “millet” olma vasfını tamamen ortadan kaldırmak için “İngiliz Mason ve Siyonist ajanlar Ankara’ya dolmuşlar ve kafaları karıştırmışlar.

O yıllardaki İngiliz başbakanı lorlar kamarasında “Türkleri sadece cephelerde yenmek yetmez. Onların ruhlarını da yok etmek lazım. Geçmişte bir çobanla (Osman Bey’i kastediyor) koca bir cihan devleti kuran bu milletin ruhunu yok etmezsek ileride yine başımızın belası olurlar” diye bir konuşma yapıyor. Bizim ruhumuz milli ve manevi değerlerimizden gelir. Dini inancı olmayan yığınlardan cemiyet olmaz, millet olmaz, devlet olmaz, medeniyet olmaz. Sadece cöp yığınları olur. Din sadece uhrevi bir ihtiyaç değildir, aynı zamanda dünyadaki teşkilatlanmanın da organize olmanın da bir numaralı saikıdır. 

 

İnanmayanlar yurdumuzdaki bir Cuma namazını, bir bayram namazını seyretsinler. Din bir Müslümanın nefes alışını bile tanzim eder. Saygılarımla 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek