Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu yazı 18 Haziran 2014, Çarşamba 09:24:37 tarihinde eklendi. 324 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ANALARIN YÜREĞİNE DAĞ DAYANMAZ -

 ANALARIN YÜREĞİNE DAĞ DAYANMAZ

            Çocukları dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır’da başlattığı eylem Çözüm Süreci’nin en önemli olayıdır. On dört yaşındaki oğlunun kaçırılmasına isyan eden bir anne haklı bir eylemi başlamıştı. PKK’ya artık hesap soruluyordu. Bu durum o bölgede hayatın normalleşmeye başladığını gösteriyor.

            Bölge halkı, otuz yıldır çocuklarının dağa kaçırılması, cezaevine düşmesi, çatışmalarda ölmesi kan davasına dönüşmüştür. Bölge halkının kalbi hep dağda atıyordu. Çözüm Süreci’ni göze alacakların, dağı dikkate alması şarttır. Çünkü askeri ve siyasi yöntemler yetersiz kalıyor.

            Anaların, otuz yılda beri ölen bunca gencin, gözyaşları hep bağırlarına aktı. Bunun için anaların dağ ile ilgisi iyi okunmalıdır. Şehirlerin değeri de iyi kavranmalıdır. Bu durumu artık siviller belirleyecektir.

            Sırf AK Parti nefretiyle hareket eden barış karşıtı çevrelere söz dinletmeye çalışmak nafile gayrettir. Çözüm sürecinde yeterli bir gelişme olmadı. Cenaze gelmemesi, askere gidenlerin sağ dönmesi, bu savaştan pay alanlar için bu gelişmeler fazla bir şey ifade etmiyor. İnsanların dirisini önemsemeyenlerin, ölüsünden siyasi yarar umarlar.

            Halkımız Çözüm Süreci’ne sahip çıkmıştır. Devlete, hükümete ve PKK’ya artık bu sorunu çözün demektedir. Analar ağlamasın diye halk feryat ediyor. Anaların yürek yangınlarını dindirecek bir çare bulunmalıdır. Onlara reva görülen muamele her bakımdan yanlıştır. Ayıptır. Zülümdür. Bu hareket, ilgililerin Açılım Süreci’ni doğru anlamadıklarını gösterir.

            Anaların ilk defa titreyen elleri ile tutukları çocuklarının fotoğrafları herkesin gözlerini dağa çevirdi. Türkiye ilk defa bölge gerçeği ile yüzleşiyor.

            Hiçbir siyasinin sözleri, hiçbir akademik çalışma, profesyonel faaliyet evlat özlemi ile anaların gözyaşları kadar halk üzerinde etkili olamaz. Yürekler Yumuşadı. Karşılıklı kalıcı adımlar atabilmek daha kolay olacak diye düşünüyorum.

                                                                                       

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek