Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 30 Nisan 2014, Çarşamba 09:14:21 tarihinde eklendi. 371 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ -

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

             Cumhurbaşkanlığı seçimi bu yıl 10 ağustosta yapılacak. Sayın Gül’ün basın mensuplarına yaptığı açıklamada gelecek için siyasi bir planı olmadığını, Sayın Erdoğan ile de yer değiştirmenin aleyhinde olduğunu ve bunun da demokrasiye uygun olmadığını söyledi.

            Halk, Sayın gül’ün şahsına, kanaatlerine ve icraatlarına büyük bir saygı duyduğunu, aslında Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın yer değiştirmelerinin demokrasiye aykırı bir tarafı yoktur. Buna millet oyları ile karar verecektir. Gerçi Türk demokrasi tarihinde ilk defa halk Cumhurbaşkanı’nı doğrudan seçecektir.

            Sayın Gül’ün açıklamasından Cumhurbaşkanlığı’na bir dönem daha devam etmek istediği hissedilmektedir. Sayın Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse, Sayın Gül Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak siyasete devam etmek istememektedir. Cumhurbaşkanı Gül’ün tekrar cumhurbaşkanı seçilmek istemesi normaldir.

            Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olursa, karşısına kim çıkarsa çıksın, kendisi ilk turda kolayca seçilebileceği anlaşılmaktadır. Muhalefetin medyası, Türkiye’nin düşmanları ve bir takım odakların aleyhte çalışmaları bu gerçeği değiştirmez.

            CHP ve MHP’nin bu son seçimde aldıkları oyların toplamı yüzde kırkı geçmemektedir. Sayın Gül’e muhalif olan bazı çevreler, Erdoğan’a karşı çıkmaya cesaret edemezler. Çünkü Gül ve Erdoğan kırk yıldır kardeşten ileri dostturlar. İkisi de ahlaklı ve prensip sahibidirler. Birbirine rakip olmazlar. Eğer böyle bir şey olursa ikisinin de kaybedeceğini bilirler.

            Erdoğan başkanlık sistemine geçilmediği takdirde 2019’a kadar Başbakanlıkta hizmete devam edebileceğini düşünüyorum. Başkanlık veya yarı başkanlık, seçime çok az bir zaman kalmışken Yeni Anayasa değişikliği yapmak ve sistemi yerine oturtmak mümkün olmaz.

            Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar verirse, Başbakanlığa ve Ak Parti Genel Başkanlığına genç, dinamik, bilgili, dünyayı tanıyan ve cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışabilecek bir adayın seçilmesi uygun olacaktır.

            Sayın Başbakan, milletin büyük bir kısmının sevgisini kazanmış, Cumhurbaşkanlığı Makamına gelmeyi hak etmiştir. Son karar onundur. Tek temennimiz O, seçildikten sonra hizmetlerin aksamamasıdır.

                                                                                                                    

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek