Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 29 Nisan 2014, Salı 09:13:58 tarihinde eklendi. 453 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şehit çıkmaz ama oy çıkar -

Şehit çıkmaz ama oy çıkar

Son seçimlerde beni şaşırtmadı. Aynen geçmiş seçimlerde olduğu gibi yine öyle oldu. Şehit çıkan yerlerden CHP’ye daha az oy çıktı. Şehit çıkmayan yerlerden CHP’ye daha çok oy çıktı. Siz hiç Şişli’den Teşvikiye Camiinden şahit cenazesi kalktığını gördünüz mü?

Oradan artistlerin, dolar milyarderlerinin cenazesi kalkar. Birde CHP’ye yüzde yetmiş oy çıkar. Peki Kadıköy’den şehit olan duydunuz mu? Bebek’ten duydunuz mu? Ankara Çankaya’dan şehit cenazesi töreni işittiniz mi? İzmir’in sahil boylarından şehit olana rastladınız mı?

Antalya’nın, İzmir’in velhasıl Türkiye’nin bütün sahillerinin, havuzlu villalarının yoğun olduğu veya milyon dolarlık konaklarının olduğu mahalle veya sahillerinden şehit çıktığına şahit oldunuz mu? Oralarda bir annenin bayrakla örtülü bir şehit tabutuna sarılarak ağladığını hiç gördünüz mü?

Ben görmedim. Belki de ben biraz aptalım ya, görmemiş olabilirim. Veya gözümden dikkatimden kaçmış olabilir. Ama eminim ki sizde görmemişinizdir. Oralarda da ağlayan analar gördük ama onlar şehit anaları değil, milyon dolarlık arabalarıyla yarış yaparken kaza yapıp ölen evlatlarına ağlayan analardır. Çünkü oralardan şehit çıkmaz. Ama CHP’ye bol miktarda oy çıkar.

Çünkü onlar işlerini bilirler, kervanlarını yürütürler. Çocukları ya paralı askerdir ya işini uyduran riskli yerlerden geçmeyen zümrelerdir. Onlar zengindir, onlar sosyetedir. Onlar bu milleti beğenmeyen tepeden bakanlardır. Onlar oy zamanı geldiğinde de oylarını CHP’ye verirler. Oralardan şehit çıkmaz ama CHP’ye oy çıkar, hem de en yüksek olarak. Onların zenginlikleri de babadan dededen gelir. Çünkü taa dedeleri de işlerini bilirlerdi.

1912’de balkan harbi çıktı. 1914’te de birinci cihan savaşları başladı. 1918’de birinci cihan savaşı bitti. 1919’da da İstiklal harbi başladı. Taa 1923’e kadar ne etti on bir sene.

Bu ülkenin vatanseverleri o yıllarda on bir sene cepheden cepheye koştular.

Çoğu bu savaşlarda şehit oldu. Evlerine dönebilenler ya sakat idiler ya da on bir senenin sonunda malen ve manen çökmüş durumdaydılar.

Hemen akabinde CHP kuruldu. Eeee şimdi şehirden parti büyüğü geldi onu kim misafir edecek? Tabi ki kasabanın veya köyün ağası. Oda kim olabilir? On bir sene cepheden cepheye koşmuşta her nasılsa evine dönebilmiş adam da zenginlik ne arar? Benim de dedem Çanakkale şehididir. Ninem babamları ot pişirerek büyütmüş. Bizim eve gelseydi o parti büyüğü ona bir tencere ot kaynatsaydı ninem büyüğümüz yer miydi?

 

Ona kuzu kesmek lazım onu kim yapabilir? Köyün veya kasabanın ağası yapar oda kimdir? Tabi ki savaştan bir şekilde kaçmış, işini uydurmuş olanlar. İşte CHP o savaş kaçkını ağaların arasında kuruldu. Onun için hala da aynı durumdadırlar. İşlerini yürütürler, dedeleri gibi. Zengindirler. O çevrelerden vatan için şehit çıkmaz ama CHP’ye oy çıkar. Saygılarımla  

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek