33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 23 Nisan 2014, Çarşamba 09:12:19 tarihinde eklendi. 569 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK -

  CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK

   Halkın gönlünde hep Sayın Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olsun vardır. Bu güne kadar cumhurbaşkanı seçimleri hep sorun olagelmiştir. Çünkü cumhurbaşkanlarını meclis seçiyordu. Dönen dolapları, yapılan tehditleri, şantajları, pazarlıkları halk öğrenemiyordu.

            Birilerinin belirlediği, halka uygun gördüğü isimler cumhurbaşkanı olurdu. Şimdi bu seçim farklı olacak. Cumhurbaşkanını halk doğrudan seçecek. Sandık halkın önüne gelecek. Geçerli oyların yarıdan bir fazlasını alan aday cumhurbaşkanı seçilmiş olacak.

            Basından izliyoruz. Bazı kişiler, kimin cumhurbaşkanı olamayacağını açıklıyor. Erdoğan İstanbul’a Belediye Başkanı olamaz, Hatta Erdoğan muhtar bile olamaz diyenler olduğu gibi. Şimdi de Erdoğan başkan olamaz, Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz diyenler var. Öyle yağma yok. Bu söylemler eskilerde kaldı. Seçimde sandık önümüze gelecek. İçinden halkın ittifak ettiği kişi çıkacak ve O kişi cumhurbaşkanı olacak.

            Cumhurbaşkanı seçimi için 30 Mart seçim sonuçlarına bakılmayacak. Son üç genel, son üç yerel ve iki referandum sonuçlarına bakılacak. İpi göğüsleyen hep AK Parti ve bu partiyi taşıyan Sayın Erdoğan oldu. Son seçimde halk O’na cumhurbaşkanı adayı olması görevini vermiştir. Parti yönetimi toplanıp bu fikri karara bağlayacaktır.

            Sayın Erdoğan AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olunca hemen yollara düşecek.  O’nun yegâne güç kaynağı olan halk ile bir farklı görev için hemhal olacak. 10 Ağustos 2014 te en güçlü aday Sayın Erdoğan olacaktır. Bu durum karşısında ağzı olanlar konuşacaktır. Ama biz 10 Ağustos’a odaklanmalıyız. Bu günün ve Türkiye’nin en önemli gündemi AK Parti için cumhurbaşkanı seçimidir.

            Muhalefetin bu konudaki işi çok zor olacaktır. CHP, MHP ve Gülen ittifakı yerel seçimleri kaybettiler. Şimdi de bu muhalefet zor durumdadır. Bekleyip göreceğiz. Sadece istemezük mü diyecekler.

            Muhalefet,  2003 ün 3 Kasım’ından beri 9 üncü kez seçim sandığı önüne gelecektir. Bu kadar zamandır toplam muhalefet bir ittifak yaparak uygun bir aday bulmuş olmaları gerekir.

            Sosyal medyaya göre Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğu izlenimi veriyor. Önümüzde Ahmet Necdet Sezer örneği varken bu nafile gayrettir. Bu halk, asker ve yargı kökenli bir şahsiyeti aradan en az elli yıl geçmeden seçmez.

                                                                                                23. 04. 2014

 

                                                                                            Remzi YEŞİLYURT                 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek