Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 10 Nisan 2014, Perşembe 09:12:14 tarihinde eklendi. 542 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vicdan ve tercih - Ertan Bayer

Vicdan ve tercih

Bugün Türk Polis teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümü.

Hani kimilerinin Gazi Parkı müdahalesi sırasında “Destan yazdı”, Yolsuzluk Operasyonu sonrasında da “Siz hangi örgütün mensubusunuz ?” denilen Polis Teşkilatımızın.

Seçimlerde bitti. Şimdi sonra daha kaçı göz altına alınacak, kaçı nerelere sürülecek belli değil, uydurma suçlamalarla.

Anca burada dikkat edilmesi gereken bir unsur ortaya çıkıyor.  Bu da vicdan ve tercih.

Emir “Olaylara müdahale et diyor”  Olaylara müdahale ederken jopu, ayaklara vurarak, etkisiz hale getirmek de bir tercihtir, yüzüne ve kafasına vurarak etkisiz hale getirmek de bir tercihtir.

“Gaz Bombası kullan” emrini aldığın zaman Gaz Pişeğini havaya atmak da  bir tercihtir, müdahale edilenlerin kafasına sıkmak da bir tercihtir. Tercihleri vicdanlar belirler.

Bakın İstanbul ve Ankara’da yaşanan olayların esas kaynağı müdahaleler yapılırken, vicdanı kullanmadan yapılan tercihtir.

Aynı yürüyüş ve gösteriler Lüleburgaz’da da yapıldı.  Lüleburgaz polisi ile göstericiler arasında kısa süreli tartışmalar yaşansa da orta yol bulundu. Ancak Lüleburgaz polisi de vicdansız bir tercih yapıp uyarı yapmadan direk göstericiye saldırma yöntemini seçseydi burada da işler değişirdi.

Bu nedenle,  Türkiye’nin her yerine Lüleburgaz’da ki polisler gibi vicdanlı polisler görevlendirilmesi diliyoruz. Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.

 

Her işimizi vicdanımızın sesini dinleyerek yaptığımızda daha güzel bir şehir, daha güzel bir ülke ve daha güzel dünya olacağını unutmuyoruz. 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek