33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 02 Nisan 2015, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 1146 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Kongresi’nin 95. yılı nedeniyle konferans düzenlendi

Araştırmacı Tarih öğretmeni Ali Arslan’ın Konuşmacı olarak katıldığı konferans Lüleburgaz Lisesi’nin toplantı salonunda 31 Mart Salı Günü 250 öğrencinin katıldığı bir sunumla gerçekleştirildi.
 Lüleburgaz Kongresi’nin 95. yılı nedeniyle konferans düzenlendi

Araştırmacı Tarih Öğretmeni Ali Arslan;  Lüleburgazlıların  tarihe imza koydukları gün olan  “Lüleburgaz Kongresi” nin 95 yılı münasebetiyle 95 yıl önce ülkenin, bölgenin ve Lüleburgaz’ın bağımsızlığı için mücadele vermiş tüm insanları anarak ve bu anlamlı güne sahip çıkılması gereğini vurgulayarak sözlerine başladı. Önce 93 harbi ve Lüleburgaz, Balkan Savaşları ve Lüleburgaz konularını belge ve fotoğraflarla anlattı. Ardından I. Dünya savaşı ve işgalleri belgeleriyle sundu. İşgal başladığında Trakya’daki Milli Mücadele etkinliklerini geniş bir biçimde izleyicilere aktardı. Bu dönemin en önemli gelişmelerinden olan Lüleburgaz Kongresini, katılanlarını, kararlarını, kentin gösterdiği çabaları ve Kongrenin sonuçlarını belge ve fotoğraflarla sundu. Ardından Lüleburgaz’da işgalle birlikte yaşananları ve kurtuluşu bir film izlercesine hazırladığı sunumu dinleyenlere aktardı. Katılımcıların ilgi ile izlediği konferans yaklaşık 60 dakika sürdü. Konferansın ardından Lüleburgaz Lise’sinin giriş bölümünde Ali Arslan ‘ın hazırladığı “Trakya’da ve Lüleburgaz’da Milli Mücadele” adlı  bir  Fotoğraf Sergisi açıldı. Sergi on gün süre ile açık kalacak.

Sergi tüm Lüleburgazlılara açık olacak.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek