Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 31 Mart 2015, Salı 09:42 tarihinde eklendi. 933 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TRAMEP Kariyer Günleri ile tanıtıldı

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Çakır'ın proje yürütücüsü olduğu "Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması” (TRAMEP) başlıklı AB projesi, 23 Mart Pazartesi günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panelde tanıtıldı.
TRAMEP Kariyer Günleri ile tanıtıldı

Kırklareli Üniversitesi 5. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen panele Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Pınarhisar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Toylan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ve üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Panelde, Metro Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras, Türkiye Patent Enstitüsü Marka Uzman Yardımcısı Ebru Bilgin Solmaz, Head Şef Erol Sarıdoğan ve Şef Maksut Aşkar konuşmacı olarak yer aldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nun bünyesinde barındırdığı İkram Hizmetleri Programının çalışmalarıyla Trakya bölgesinin yemek kültürünü tanıtma konusunda gayret gösterdiğini belirtti. Aykaç, proje aşamalarının başarıyla tamamlanması temennisinde bulunduğu konuşmasının sonunda proje ortaklarına ve panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Panel, Proje Yürütücüsü, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burçin Hatipoğlu’nun TRAMEP projesi hakkında verdiği bilgilerle başladı. Projenin Avrupa Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kırklareli Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile yürütüldüğünü ifade etti. Hatipoğlu, amaçlarının turizm sektöründe özellikle de yiyecek-içecek alanında işbirliğini geliştirmek ve gençlere bu alanı özendirerek insan kaynağı gelişimine katkıda bulunmak olduğunu aktardı.  

Panelde Türkiye Patent Enstitüsü Marka Uzman Yardımcısı Ebru Bilgin Solmaz, Coğrafi İşaretler; Metro Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras, Coğrafi İşaretli Ürünler ve Metro; Head Şef Erol Sarıdoğan, ‘Yiyecek İçecek Sektöründe Kariyer Fırsatları’; Şef Maksut Aşkar ise ‘Yöresel Ürünlerle Hazırlanan Yenilikçi Yiyecekler’ konularında sunumlar gerçekleştirdi. Program, Kırklareli Köysel firmasından Ayhan Yakar, Hardaliye Evi’nden Pınar Akdeniz ve Kırklarelili kadın girişimci Nurhayat İnanç’ın katkılarıyla hazırlanan Kırklareli yöresine ait lezzetler standı ve diğer ikramların yer aldığı kokteyl bölümüyle son buldu.

 

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek