Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 05 Mart 2015, Perşembe 09:12 tarihinde eklendi. 1622 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GAZDAŞ'tan yeni tarife açıklaması

Trakya'da Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Lüleburgaz ve Çerkezköy'ün de dâhil olduğu 17 yerleşim bölgesinde konut ve sanayi tüketicilerine doğal gaz dağıtımında bulunan GAZDAŞ, kamu adına ve kamu denetimi altında sağladığı bu hizmetin bedeline ilişkin yeni düzenlemelere dair bilgiler verdi.
GAZDAŞ'tan yeni tarife açıklaması

GAZDAŞ Lüleburgaz İşletme Müdürü Irmak Kaya dün Gazetemiz’in İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan’ı ziyaret ederek vatandaşların merak ettiği sorulara cevaplayan açıklamalarda bulundu.

 

 Irmak Kaya; “Doğalgaz dağıtım piyasasının 4646 sayılı Doğal gaz Piyasası Kanunu 'nda yapılan düzenleme ile Türkiye genelinde tarifesi belirlenen 70 dağıtım bölgesi arasında Trakya da bulunmaktadır. Kanun gereği ilk sekiz yıllık hizmet süresini dolduran dağıtım şirketlerine yetkili mercilerce yeni tarifeler verilmektedir. Trakya Bölgesi Dağıtım Şirketimize, 25 Ocak tarihinde bu süreyi, doldurması itibarıyla, 1 Şubat 2015 'ten itibaren geçerli olmak üzere yeni tarife bildirilmiştir. 

1 Şubat-2.015'ten 31 Aralık 2016'ya kadar geçerli olan bu tarifenin belirlenmesi ve hangi tüketim grubunun ne kadar tarife alacağı konularında, ülke genelindeki diğer dağıtım şirketleri için de geçerli olduğu gibi GAZDAŞ'ın da herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır" dedi.

 

Irmak; “Sıfır tarife olarak adlandırılan bu taahhüte ilişkin, "Doğal gaz dağıtım faaliyetlerinin kamu adına özel sektör adıyla yapıldığı geçtiğimiz sekiz yıl boyunca, sıfır tarife uygulaması 70 yerleşim biriminden aralarında Trakya'nın da bulunduğu 10 bölgede yapılmıştır. Bu uygulama kapsamında doğal gaz arzı sağladığımız Trakya'da 2006'dan bu yana ülke genelinde diğer bölgelere kıyasla en ucuz doğal gaz tüketilmiştir" dedi.

 

250 milyon TL'lik altyapı harcaması yapıldı

GAZDAŞ olarak Trakya bölgesinde, hane halkı ve sanayicilerin en uygun şartlarda doğal gaza ulaşmasının en önemli öncelikleri olduğunu vurgulayan Kaya,"Sürekli yenilenen altyapı çalışmalarımız, bu amaç doğrultusundaki yatırımlarımızın sonucudur. Altyapı çalışmalarımız sayesinde Trakya bölgesinde 350 bin tüketicimizin kapısına doğal gaz kullanıma hazır hale getirilmiş ve 170 bin tüketicimiz ise fiilen doğal gaz kullanımına başlamıştır. Açıklanan bu tarife Trakya Bölgesi doğal gaz dağılım şirketi olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırım ve sizlere vermekte olduğumuz hizmetlerin karşılığı olup, doğal gaz faturalarında her metreküp doğal gazın bedeline ilave edilecektir." dedi.

 

Söz konusu uygulamalar kapsamında GAZDAŞ, 8 yıllık süre içinde Trakya bölgesinde 2 bin 927 km dağıtım şebekesi oluşturarak, 365 adet doğal gazın basıncını ayarlayan ve miktarını ölçen istasyon montajı gerçekleştirdi.

GAZDAŞ, bölgede bu altyapının oluşturulması için 2014 sonu itibarıyla 250 milyon TL'lik yatırım yapmış olup yatırımlarına hız kesmeden devam etmeyi planlıyor.

 Böylece yeni yerleşim birimlerine doğal gaz arzı sağlayarak, tüketicilerin temiz ve ekonomik bir enerji olan doğal gazın avantajlarından faydalanması amaçlanıyor.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek