Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 02 Mart 2015, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 2388 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Taksiciler durağını istiyor

Lüleburgaz Taksiciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 28 Şubat Cumartesi günü basın açıklaması düzenleyip taksicilere yönelik kanuna aykırı uygulamalar yapıldığını belirterek belediyeyi protesto ettiler. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önüne protesto amacıyla çelenk bırakan taksiciler daha sonra yürüyerek Fatih Caddesi üzerindeki Huzur Taksi durağına geldiler.
Taksiciler durağını istiyor

Burada yapılan basın açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksakal ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Vatan Partisi temsilcileri, Emekli Sen Lüleburgaz İlçe Başkanı Kemal Andoğlu, Esnaf ve Kredi ve Kefalet Kooperatifi  Başkanı Fahri Özkan, taksiciler ve çok sayıda Lüleburgazlı vatandaş katıldı.

Lüleburgaz Taksiciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  28 Şubat Cumartesi günü  basın açıklaması düzenleyip taksicilere yönelik kanuna aykırı uygulamalar yapıldığını belirterek belediyeyi protesto ettiler.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önüne protesto amacıyla çelenk bırakan taksiciler daha sonra yürüyerek Fatih Caddesi üzerindeki Huzur Taksi durağına geldiler.

Burada yapılan basın açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksakal ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Vatan Partisi temsilcileri, Emekli Sen Lüleburgaz İlçe Başkanı Kemal Andoğlu, Esnaf ve Kredi ve Kefalet Kooperatifi  Başkanı Fahri Özkan, taksiciler ve çok sayıda Lüleburgazlı vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Lüleburgaz Taksiciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Başoğul “Taksici esnafımız ve emekçilerimizin mağduriyetini halkımızla paylaşmak adına basın açıklaması yapmaktayız. Lüleburgaz Belediyesinin yapmış olduğu çağdaş bir belediyecilik anlayışından ve rasyonellikten uzak, yöre ve yerel şartlar ile yasaya aykırı uygulamaları bünyesinde barındıran, yayalaştırma çalışmaları neticesi Lüleburgaz’da bulunan İstanbul ve Fatih caddelerinin trafiğe kapatılması sonucu yayalaştırma alanı içerisinde kalan taksi duraklarımızda mevcut araçların belediyenin almış olduğu usul ve yasaya aykırı Belediye Meclis kararı ile duraklarda bekleyecek araç sayılarının yine yasaya aykırı olarak ikişer araca indirilmeleri neticesi taksici esnafımız mağdur edilmiştir. İlçe Trafik Komisyonu kararı gereği taksi duraklarında bekleyecek araçlar komisyon kararı ile belirlenmiş olsa da bu Komisyon kararı Lüleburgaz Belediyesi tarafından dikkate alınmayarak ve adeta yok sayılarak mağduriyetimiz katlanarak büyümüştür. İlçemizde 24 taksi durağımız mevcut olup, bu duraklara bağlı olarak 161 ticari taksi ve birçok taksi emekçisi bulunmaktadır. Yayalaştırma kapsamı dışında kalan 20 durakta bulunan taksilerin şehir içine giriş çıkışları yasaklanmıştır. Bu haksız uygulamayla esnafımız mağdur edildiği gibi yaşlı, özürlü ve taksi hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız da cezalandırılmıştır. Birçok taksici esnafımızın durak kabinleri yerlerine yenileri yapılacağı vaadi ile kaldırılmış ve de yerlerine yenileri yapılmayarak taksiciler sokak ortasında bırakılmışlardır.  Soğukta kabinleri olmayan esnafımız ısınmak için yakmak zorunda kaldığı ateşler nedeniyle de idari ceza işlemine maruz kalmışlardır.

Siz duyarlı halkımızın taksici esnafımızı ve emekçilerini, destekleyeceğinizi, bu haklı davamızda her zaman yanımızda olacağınızı biliyoruz. İlgililerin konuya hassasiyet göstererek Lüleburgaz Taksici Esnafı sorunlarının çözümü için gerekli girişimleri başlatacağını beklemekteyiz” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek