Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 28 Şubat 2015, Cumartesi 09:18 tarihinde eklendi. 1388 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz İŞKUR’da Meslek Bilgi Merkezi açıldı

İŞKUR Lüleburgaz Hizmet Merkezi bünyesinde Meslek Bilgi Merkezi açıldı.
Lüleburgaz İŞKUR’da Meslek Bilgi Merkezi açıldı

Merkezin açılış töreni 26 Şubat Perşembe günü İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy ve Lüleburgaz Şube Müdürü Ahmet Selim Keskin’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan İl Müdürü Aksoy, merkezin hayırlı olmasını diledi. Meslek Bilgi Merkezinde, meslekler, mesleki eğitim yerleri ve çalışma hayatıyla ilgili bilgileri içeren bilgi kaynaklarının bulunduğunu ve bu kaynakların ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulduğunu, Meslek Bilgi Merkezi’nde, kurum tarafından geliştirilen meslekler hakkında her kesimden bireyin bilgi edinmek üzere başvurabileceğini, bir meslekle ilgili olarak; mesleğin adı, tanımı, görevleri, gerektirdiği özellikler, çalışma ortamı ve koşulları, meslek eğitimi, çalışma alanları ve iş bulma olanakları, eğitim süresince ve eğitim sonrası kazanç, meslekte ilerleme, ek bilgiler, yararlanılan bilgi kaynakları ile daha ayrıntıla bilgi için başvurulacak yerler gibi standart başlıklardan oluşan meslekleri tanıtıcı bilgi kaynaklarının olduğu Meslek Bilgi Dosyalarının bulunduğunu, ilköğretimden sonra öğrencilerin devam edebilecekleri eğitim öğretim kurumlarının tanıtımına ilişkin olarak hazırlanan genel-eğitim-öğretim bilgi dosyaları ile örtaöğretim düzeyinde mesleki eğitim sunan örgün eğitim kurumları (meslek liseleri ile çok programlı liseler) ile mesleki eğitim merkezleri ve halk eğitim merkezleri gibi yaygın eğitim kurumlarına yönelik olarak bölgesel eğitim öğretim kurumları bilgi dosyalarının bulunduğunu, ayrıca meslekler hakkında bilgi edinmek isteyenlerin yararlanabileceği, meslek özelliklerinin yer aldığı tanıtım kitapçıkları, hizmet tanıtım kitapçıkları, afiş, broşür vb. tanıtım materyallerin de bu merkezde yararlanıcıların hizmetine sunulduğunu belirtti.

“Mesleksiz kimse kalmasın”

Lüleburgaz Şube Müdürü Keski de açılışa katılan Babaeski Meslek Yüksekokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan heyete bilgi Merkezi’ni gezdirip bilgiler verdi.

Merkezin açılış kurdelesi kesildikten sonra ikram ile açılış  töreni sona erdi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek