Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 19 Şubat 2015, Perşembe 09:19 tarihinde eklendi. 1376 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Işık Kansu İğneada’yı yazdı

Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Işıl Kansu, geçtiğimiz Pazartesi günü İğneada’yı yazdı.
Işık Kansu İğneada’yı yazdı

Kansu, yazısında İğneada’nın bırakın yok edilmeyi korunması gereken bir değer olduğu belirtildi.

İşte Işık Kansu’nun yazısı; “İğneada-Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı’na göre Kırklareli Demirköy’deki İğneada ve Kıyıköy “doğa ve spor turizminin geliştirileceği alanlar” arasında sayılıyor.
Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı’na göre de yine İğneada, Hopa’ya kadar geliştirilmesi öngörülen Karadeniz yat turizmi merkezlerinden biri. İğneada’daki Longoz ormanları Avrupa’da birinci. Dünyada da tek parçalı olması açısından birinci. Üstelik, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Dünya Bankası arasında 2000’de imzalanan “Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Hayat Yönetimi” tasarımı ile Dünya Bankası 8.2 milyon dolar, Orman Bakanlığı 3.2 milyon dolar para katkısı sağlamış, “longozu koruma projesi” oluşturmuşlar. Ayrıca, programı AB tarafından desteklenen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü eşgüdümünde yürütülen, Kırklareli’nin Karadeniz’e bakan kısmını oluşturan Yıldız Dağları’nda uygulanan bir “Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Sürdürülebilir Geliştirilmesi Projesi” var.  İşte bu İğneada’ya, entegre termik santral kuruyorlar... Üstüne tüy olsun diye de nükleer santral dikmeyi planlıyorlar. Işık KANSU
16 Şubat Pazartesi / Cumhuriyet”

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek