Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 10 Şubat 2015, Salı 09:18 tarihinde eklendi. 8341 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli'nde "Kazakistan ve Türkiye Dostluğu Konseri"

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kırklareli Valiliği işbirliğinde "Kazakistan ve Türkiye Dostluğu Konseri" düzenlendi.
Kırklareli'nde

Kültür merkezi salonunda düzenlenen etkinlikte Kazakistan'ın ses sanatçıları Gülzat Daurbayeva ve Salima Baltayeva'nın da aralarında bulunduğu Sazgen Sazy Halk Çalgıları Orkestrası konser verdi. Yaklaşık 1 saat süren konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konserdeki "Üsküdar Gider İken" şarkısına izleyiciler de eşlik etti. 

Konser sonrası konuşan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kazakistan'ın değerli sanatçılarını Kırklareli'nde misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Sazgen Sazy Halk Çalgıları Orkestrası'nın vatandaşların ruhlarına hitap ettiklerini dile getiren Civelek, bu tür etkinlikleri önemsediklerini kaydetti.

Konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Civelek, "Var olan kardeşlik, dostluk ve gönül bağımızın pekiştirilmesine, güçlendirilmesine vesile olan, bu etkinlik için valiliğimizle işbirliğinde olan TÜRKSOY'a teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler ülkeler arası kardeşlik, dostluk ve gönül bağlarını güçlendiriyor" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Civelek, Kazakistan Kültür Bakanlığı ve TÜRKSOY Temsilcisi Arman Nurmuhamdetoğ ile Kazakistan'ın Almatı Kültür Müdürü Bağdat Tilegerov'a çeşitli hediyeler verdi.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek