Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu haber 31 Ocak 2015, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 1695 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LUTİD’den TİGEM açıklaması

Lüleburgaz Taşeron İşçiler Derneği, 28 Ocak 2015 tarihinde işten çıkartılan TİGEM’de çalışan taşeron işçilere destek vermek için bir basın açıklaması yaptı.
                 LUTİD’den TİGEM açıklaması

LUTİD tarafından yapılan basın açıklaması şöyle; “Değerli Dostlar,  Çalışanlar, basın emekçileri, hepiniz bu kamuoyu bilgilendirilmesine hoş geldiniz. Ben Lüleburgaz Taşeron İşçileri Derneği Sekreteri Servet Şenyiğit‘im. Başkanımız Özdeniz Özkapı işyerinden izin alamadığı için buradayım. Niçin buradayız değerli dostlar ? Kısaca TİGEM  diye adlandırılan bu tarım ve hayvancılık işletmesinde taşeron işçisi  olarak çalışan arkadaşlarımızdan 25 tanesi işten çıkarıldılar. Hukuk dışı bir şekilde ve yazılı hiçbir belge verilmeden çıkarılmışlardır. Neden çıkarıldılar ?  Yıllarca emek verdikleri bu işletmede hiç uygulanmayan bir yaptırımla, belge imzalatmak istediler ve bu arkadaşlarımız bu belgeyi imzalamadılar. İmzalamayanlar işten çıkarıldılar. Belge bu !  Ne var bu belgede ? Başlığından yanlış zaten, Belirli Süreli İş Sözleşmesi yazıyor.  Sözleşmenin başlangıç ve bitiş tarihleri boş. Bu arkadaşlar aylardır,  yıllardır zaten burada çalışıyor. Ücret yazmıyor.  Deneme süresi diyor (buradaki arkadaşlar aylardır, yıllardır çalışıyor. Neyin deneme süresi?  Şirketin vereceği bütün işleri ve görevleri yapmayı kabul ve taahhüt eder. Sen kimsin ya, ortaçağda ki kölelik anlaşması mı imzalatıyorsun? Yarın pavyonda çalıştırmak istersen ne yapacağım?   “Belirtilen aylık ücret dışında herhangi bir ücret talep edemez” diyor.  Bu ne demek ?  Ben sana istediğim kadar fazla çalışma yaptırırım, ücret ödemem diyor. Bayram ve genel tatil günlerin de çalışmayı peşinen kabul eder, çalışılan her gün için bir günlük  ücret ödenir. Kim bu belgeyi arkadaşlarımıza imzalatmak istiyor? Taşeron firma diyenler aldanıyor? Bu belgeyi TİGEM  imzalatmak istiyor. Bizim muhabatımız taşeron firma değildir TİGEM’ dir .Bu belgeyi okuduğunuz da, tüm yazılanlar, arkadaşlarımızın tüm eleştirilerinden kaynaklandığını görüyoruz.  Taşeronum diyen firma kendi kafasından mı uydurdu bunları? Soruyorum TİGEM  yönetimine ; bu çalışanlarınıza niçin yaka kimlik kartı veremiyorsunuz?  Değerli dostlar, yaka kartında görevleriniz yazacağı için veremiyorlar.  Yaka  kartın da traktör  sürücüsü yazarsa nasıl izinde ki taşeron işçisi kalöriferi yakmak için çağırabilecek? Hayvancılıkta çalışanımızı nasıl tarım da çalıştırabilecek? Şimdi şu gerçeği görelim ; Lüleburgaz Taşeron İşçileri Derneği’ nin kaç üyesi  var? Dava açan kaç üyemiz var?  Bizim 40 üyemizde burada, mahkemeye dava açmış arkadaşlarımızdır. Sonuna kadar arkadaşlarımızın yayındayız. Açtığımız davalar da çok ilerlemeler kaydettik. Mahkeme ilk dava açan üyemizi haklı buldu ve TİGEM’ i tazminata mahkum etti. Biz tazminatın İLO  sözleşmelerine göre yeniden hesaplanması isteğimizi mahkeme haklı bularak bilirkişiye gönderdi.  Bakanlık müfettişleri “ bu işyerinde muvazaa vardır” raporunu verdi. Kamuoyuna duyurumuzdur. Saygılarımızla. “

Ertan BAYER  

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek