Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 30 Ocak 2015, Cuma 09:15 tarihinde eklendi. 1167 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Deprem açıklaması korkuttu

Türkiye genelinde yayın yapan ulusal gazetelerde çıkan deprem haberleri başta Lüleburgaz olmaz üzere bölge halkında tedirginlik yarattı.
Deprem açıklaması korkuttu

Vatandaşlar bu haberleri yayınlanmasının ardından yetkililerin tedbir alması gerektiğini söyledi.

 

Bilindiği gibi Trakya’yı da yakından ilgilendiren ve ulusal gazetelerde yayınlanan deprem haberi şöyle; “İstanbul kıyılarına 8 km açıktaki Adalar fayında 250 yıllık enerji biriktiği, her an kırılma yaşanabileceği ifade ediliyor. Uzmanlar, Kuzey Anadolu Fayı’nın Adalar kolunda 7′lik depreme hazırlıklı olunması gerektiğini söylerken, 100 yıldır sessiz olan Tekirdağ-Şarköy-Çanakkale hattındaki fayın da 6′lık deprem için alarm verdiğini ifade ettiler. Boğaziçi, İTÜ ve Yıldız Teknik’ten bilim adamları Marmara Denizi’ndeki fayların son durumunu inceledi. En tehlikeli ve gerilen fayın İstanbul ’a 8 kilometre açıktaki Adalar kolu olduğu ortaya çıktı. Vatan’dan İlker Akgüngör’ün haberine göre, Marmara depreminin ne zaman yaşanacağı belli değil ama araştırmalar yeri ve büyüklüğü hakkında net bilgiler veriyor. Bilim adamlarının 20 yıllık fay ölçümlerine göre en yıkıcı deprem İstanbul’un 8 kilometre açığındaki Adalar kolu üzerinde ve en az 7 büyüklüğünde olacak. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Semih Ergintav, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nden Doç. Dr. Ziyadin Çakır ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden Doç. Dr. Uğur Doğan’ın yaptığı araştırma, İstanbulluları bekleyen tehlikeyi gözler önüne serdi.”

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek