Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 28 Ocak 2015, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 1281 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Birleşik Haziran Hareketi toplantı düzenledi

Birleşik Haziran Hareketi’nce 26 Ocak Pazartesi akşamı Lüleburgaz’da Kristal-İş Sendikası Toplantı Salonu’nda toplantı gerçekleştirildi.
Birleşik Haziran Hareketi toplantı düzenledi

Toplantıda Birleşik Haziran Hareketi’nin çıkış nedeni ve amaçları anlatıldı. Toplantıya CHP Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Gürcan Kırım, Hakan Dedeoğlu ve Demokrasi Platformu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Serkan Varol “Birleşik Haziran Hareketi eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke için; gericiliğe, faşizme, emperyalizme, piyasacı yağma düzenine ve bunları temsil eden AKP rejimine karşı birlikte yola çıkıyoruz.

Ülkemiz emperyalizmin bölge politikalarıyla uyum içinde, mezhepçi faşist bir diktatörlüğe sürükleniyor. AKP iktidarı baskı ve hileyle, sokak çeteleri kurup, devlet şiddetini sonuna kadar kullanarak bu yolda ilerliyor. Bu gidişata dur demek, yarınımızı AKP’nin pençesinden kurtarmak için bir araya geliyoruz. 
Ülkemizin bugününe ve geleceğine sahip çıkmanın direnmekten ve halkın birleşik örgütlü mücadelesinden geçtiğini biliyoruz. 2013 Haziran’ındaki büyük direnişin izinde şimdi de birleşik bir mücadeleyi birlikte yaratıp, Haziran barikatlarını ileri taşıyacağız. Bu toprakların ortaya çıkarttığı ilerici ve devrimci birikimi sahipleniyoruz. Özgür bir geleceği bu birikimle Gezi-Haziran direnişini buluşturarak kurabileceğimize inanıyoruz. Birleşik Haziran Hareketi, anti-kapitalist, anti-emperyalist, anti-faşist ve gericiliğe karşı aşağıdaki ilke ve amaçlar doğrultusunda harekete geçecek bir halk örgütlenmesinin çağrıcısıdır. Evimizi, ocağımızı, ekmeğimizi, doğamızı, aşımızı birlikte savunalım. Sokaklarımızı, okullarımızı, derelerimizi, özgürlüğümüzü geri alalım. Bu köhnemiş düzeni zalimlerin başına yıkalım. Eşitlikçi, özgürlükçü, bağımsızlıkçı, laik, kamucu, dayanışmacı yeni bir toplumsal düzenin kurucu iradesini birleşik direnişimizle inşa edelim. Sokaklarda, meclislerde, forumlarda buluşalım” dedi.

1 Şubat Pazar günü Forum düzenlenecek

1 Şubat Pazar günü Olcay Düğün Salonu’nda forum düzenleyeceklerini ve bu foruma tüm Lüleburgaz halkını beklediklerini söyledi. Foruma CHP Denizli milletvekili İlhan Cihaner ve ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş’ın katılacağını söyledi.

“Halkın Salonu halka verilmedi”

Toplantının devamında Lüleburgaz Belediyesine çatan Varol, “Halkın Salonu halka kapatılıyor.” Birleşik Haziran Hareketi olarak yapacağımız forum için Aşkiye Neşet çal Salonu’nu talep ettik fakat salon verilmedi. Gerekçesini sorduk ses çıkmadı. AKP baskılarına karşı çıktığımız yolda CHP’li bir belediyeden böyle bir tutum görmek bizleri meraka sevk etti” dedi.

İl Genel Meclisi Üyesi Gürcan Kırım ve CHP’li Hakan Dedeoğlu ise konuşmaya müdahale edip toplantının amacından çıktığını, durumun araştırılması gerektiğini tüm partiyi suçlamanın yanlış olduğunu dile getirdiler.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek