HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 28 Ocak 2015, Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi. 1026 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pancar ödemeleri başladı

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, pancar ödemelerinin başladığını bildirdi.
Pancar ödemeleri başladı

Cömert,  yaptığı açıklamada, fabrikaya pancar teslim eden çiftçilere 2 milyon 376 bin lira ödeme yapılacağını söyledi.

Hububat ürünleri arasında pancarın çok önemli olduğunu ifade eden Cömert, pancarın katma değeri en yüksek ürün olduğunu kaydetti.

Diğer hububatlara göre yaklaşık 4 kat daha fazla katma değer sağladığını belirten Cömert, şöyle devam etti:  

''Ülkemizde şeker pancarı tarımının önemli bir parçasıdır. Yaklaşık 500 bin çiftçi ailesine geçimini pancardan sağlamaktadır. Pancar dünyada olduğu gibi ülkemiz şartlarında da katma değeri en yüksek üründür. Diğer ürünlere göre 4 kat daha fazla katma değer sağlar. Fabrikamızın pancar alım kampanyasın yaklaşık 45 gün önce sona erdi. Pancar ödemelerimiz başladı. 2013-2014 pancar alım kampanyasında 5 milyon 246 bin lira bedelinde pancar fabrikamıza teslim edildi. Üreticilerimize ayni ve nakdi avans olarak kampanya döneminde 2 milyon 831 bin lira ödeme yapıldı. Geri kalan ödemeler de başladı. Ocak ayı sonuna kadar çiftçilerimize 2 milyon 376 bin lira ödeme daha yapılacak.''

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek