Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 27 Ocak 2015, Salı 09:14 tarihinde eklendi. 4365 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mahalle Komitelerİ : “Özgür Kaya”

Özgür Kaya :” Değerlendireceğiz “ Dedi
Mahalle Komitelerİ : “Özgür Kaya”

Lüleburgaz’da geçtiğimiz Pazar günü  T Steak Hause’de yapılan CHP Mahalle komitelerinin düzenlediği kahvaltıya yaklaşık 500 kişi katıldı.

 CHP’nin bilinen yüzlerine fazla rastlanmazken, tüm mahallelerden CHP üyelerinin katılımı dikkat çekti.

 Saat 10.00’ da başlaması planlanan kahvaltı salonu saat 9,45’ te neredeyse tamamen doldu. Önceliğin kadınlara ve yaşlılara verildiği anonsunu yapıldığı kahvaltıda CHP’li gençlerin T- Steak Hause Cafe’nin çalışanlarına yardım etmesi de dikkat çekti.

Program saat 10:15 ‘te Şehitlere Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

 İlk sözü Düğüncübaşı Köyünden Mümin Putuş alırken;  Köylülerin yoksullaştığına ve toprakların büyük şirketler tarafından satın alındığını belirterek, “Filistinliler’ de İsrailliler’e toprak satmışlardı” dedi…’’

Daha sonra söz alan DİSK Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Cengiz Atlı, Danone Fabrikasında yaşananları anlatıp “Benzerleri Cam Sanayinde, Trakya Dökümde ve Zentivada yaşandı, sermayenin saldırılarına karşı, bugün olduğu gibi, birlikte mücadele etmemiz lazım’’ dedi.

Daha sonra, kürsüye gelen Davutlu Köyü Muhtarı Turan Yıldız ‘’ Köyümüzdeki 8.500 dekar tarlanın 8.300 dekarı satıldı, hiç birimizin gidecek BAŞKA VATANI YOK, meralarımıza saldıranlar vatanımıza saldırmış demektir, köylü yok edilmek isteniyor ‘’ dedi.

Daha sonra büyük alkış ve tezahürat ile kürsüye Özgür Kaya çıktı.  Kaya; “Bizi yok sayanlar, 5-10 kişiyle Lüleburgaz’ın ve Kırklareli’nin kaderine karar vermeye çalışanlar, gelsin görsünler, burada kaç kişiyle ‘YETER ARTIK’ diyoruz ! Bizler, ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK ve ADALET istiyoruz! İçerde ve dışarda bizi bundan mahrum etmek isteyenlere karşı duracağız. Biz HALKIZ ve KAZANACAĞIZ! Biz büyük komutanın emriyle, ölümün üstüne yürüyenleriz. Biz MUSTAFA KEMALİN askerleyiz ‘’ dedi.

Birileri suyumuzu ve toprağımızı çalarken, birileri de geleceğimizi çalıyor. Hangi partiden kim olursa olsun onlara ASLA İZİN VERMEYECEĞEZ. Biz Balkanlarda bir Vatan kaybettik, bir daha KAYBETMEYECEĞİZ ! ‘’Diyen Özgür Kaya, İstanbul Belediyesi her yıl bir kuruş ödemeden 100 milyon metreküp tertemiz dağ sularımızı çalarken, bizi güvenli olmayan yer altı sularını içmeye mahkum ediyorlar. Gençlerimizi fabrikalarda anne ve babalarını köyünde sömürüyorlar. Haziranda yapılacak seçimlerde AKP’nin bu YALAN ve TALAN düzenine ARTIK YETER ! Diyeceğiz ‘’ dedi.

Son konuşmacı olan CHP İL GENEL MECLİS ÜYESİ Gürcan Kırım, kanser dosyasını görüntüler eşliğinde halka anlattı. Trakya’da son bir yıl içinde 3.000 kişinin  kanserden öldüğünü belirterek, su ve yiyecek tahlilerini açıklayan Kırım, Trakya insanın ölüme mahkum edildiğini ve Ergene kurtarılmazsa Trakya’nın çöl olacağını belirtti.

10 Yıl Marşının hep birlikte söylenmesinden sonra yapılan açıklamada CHP Mahalle Komitelerinin Özgür Kaya’nın adaylığını onaylandığı belirtildi. Özgür Kaya ise ‘’ Bu bizim için büyük bir şeref ve tarifsiz bir onurdur! Önümüzdeki hafta diğer İlçelerdeki arkadaşlarımızla bir araya gelip son durumu değerlendireceğiz.”  dedi.

Çekilen toplu fotoğrafla birlikte kahvaltı sona erdi.

Haber Ertan BAYER

Fotopraf : ÇELTİKLİ

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek