33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 27 Ocak 2015, Salı 09:11 tarihinde eklendi. 1348 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tekirdağ’da Lüleburgaz rüzgarı

Lüleburgazlı Balkan İzleri Müzik Grubu önceki gün Tekirdağ Süleymanpaşa’da sahne aldı.
Tekirdağ’da Lüleburgaz rüzgarı

Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Balkan müziklerinin seslendirildiği konser ile Süleymanpaşalılar keyifli dakikalar yaşadı.

 

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere katılım yoğun oldu.

 

 Balkan İzleri Grubu’nun sahne aldığı konser iki bölümden oluştu. 29 parçanın seslendirildiği konserde grup izleyicilere müzik ziyafeti sundu.

 

Konser sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Balkan İzleri Grubu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

 Başkan Eşkinat sözlerine, “Bu akşam bu salonda izlediğim en keyifli gösterilerden biriydi. Size bu gece üç şey söylemek istiyorum. Birincisi coğrafi kültür diye bir kavram var. Balkan coğrafyasında tam olarak nereye ait olduğunu bilemediğimiz her noktada geçerli bir müzik var. Ne kadar güzel ki birileri bu izleri takip edip yaşatıyor. Bu bölgenin, ülkemin diğer güzel bölgelerinden daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var. Balkan coğrafyasının, kültürüyle, müziğiyle, mutfağıyla, sanatıyla, geleneksel kıyafetleriyle ülkemizde ve tüm dünyada daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var. İkincisi benim bu pırıl pırıl kardeşlerim Lüleburgaz’dan geldiler. Kültür ancak uygun ortam bulduğunda yetişebiliyor. Bu gece izlediğiniz muhteşem konser Emin Halebak’ın eseridir.  Lüleburgaz sadece müzikle değil, sanatın her alanında bir bayrağı taşıyor. Bizde o yoldan gitmeye gayret edeceğiz. Üçüncüsü arkadaşlarımız ilk defa Lüleburgaz dışında bir yerde konser verdiklerini söylediler. Balkan kültürünü tanıtmak adına, nisan ayında kardeş şehir Bitlis’te konser vermek için ben kardeşlerime davetimi arz ediyorum” şeklinde devam etti. İzleyicilerin yoğun isteği üzerine Grup Bir Trakya parçası seslendirerek konseri sonlandırdı.

 

Özcan ÇELTİKLİ  

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek