HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 26 Ocak 2015, Pazartesi 10:46 tarihinde eklendi. 2819 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da kuyumcu soygunu

Lüleburgaz Turgutbey Caddesi üzerinde bulunan Feyzullah Çeralp’in sahibi olduğu Atasay Çeralp Kuyumcusu geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 19.05’te kar maskeli 3 soyguncu tarafından soyuldu.
Lüleburgaz’da kuyumcu soygunu

Çevre esnafından alınan bilgiye göre saat 18.45 sıralarında Eski Halk Bankası önüne siyah golf marka araçlarını bırakan 3 kişi Eski Kırklareli Caddesi üzerinden Tulumba Caddesi’ne doğru geldi.

Burada bulunan kuyumcuların saat 18.00’de dükkanlarını kapatmalarından dolayı bu kuyumculara giremeyen saldırganlar açık olan Atasay Çeralp ve Topaoğulları Kuyumcusu’nu gözüne kestirdi.

Feyzullah Çeralp’in dükkanda yalnız olmasını fırsat bilen soyguncular Çeralp Kurumcusu’na girdi.

Burada soygunculardan biri Feyzullah Çeralp’e pompalı tüfekle ateş ederken diğer soyguncu bir sıra bilezik aldı.

Feyzullah Çeralp’in dükkanı soyulurken tabancalı olan diğer soyguncu ise silahını Topaloğulları Kuyumcusun’da bulunan kişilere göstererek Çeralp’e yardım edilmesini engelledi.

Altınları alan zanlılar Eski Kırklareli Caddesi üzerinden koşarak ve sağa sola ateş ederek Eski Halk Bankası önündeki 34 NE 2073 plakalı araçlarına binip olay yerinden uzaklaştı.

Olayda ölen ve yaralanan kimsenin olmaması sevindiriciydi.

Kaçarken Dere Mahallesi’nde bir de araca çarpan soyguncuların kaçtığı araç Turgutbey Köyü civarında yanmaya başladı.

Araçtan inip altınları ve silahları atan soyguncuların başka bir araca binerek uzaklaştığı öğrenildi.

Polis aracın olduğu bölgede arama yapıp çalınan altınlarında bir kısmı bulurken soyguncuları arama çalışmaları devam ediyor.

 

3 yıl önce de soyulmuştu

Lüleburgaz’da Feyzullah Çeralp’in sahibi olduğu Atasay Çeralp Kurumcusu,  yaklaşık 3 yıl önce de bir kadın iki soyguncu tarafından soyulmuştu.

Soyguncular bir süre sonra başka bir ilde yakalanarak cezaevine konuşmuştu.

Kuyumculardan açıklama

Öte yandan gazetemize açıklamada bulunan Lüleburgaz’daki kuyumcular; “Bu soygunun iki nedeni var. Birincisi bu sokağın lambalarının yanmaması. İkinci nedeni ise bazı kurumcu arkadaşlarımızın açılış kapanış saatlerine uymamasıdır.  Bizlere Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı olarak yapılan tebliğde kuyumcuların kış mevsiminde saat 18.00’de yaz mevsiminde ise saat 19.00’da kapatmaları gerektiği iletilmişti. Ancak bazı arkadaşlarımız bu saatlere uymazken temizlik yapıyorum diye her Pazar dükkan açan arkadaşlarımız bile var. Bu sorunlar giderilirse böyle olaylar kolay kolay olmaz” dediler.

Ertan BAYER 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek