Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 26 Ocak 2015, Pazartesi 09:56 tarihinde eklendi. 1240 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Köy Enstitüleri’nin 75. Yılı kutlandı

Çağdaş Eğitim Özgün Model Köy Enstitüleri’nin 75. Yıldönümü nedeniyle 23 Ocak Cuma akşamı Aşkiye Neşet Çal Salonu’nda bir konferans gerçekleştirildi.
Köy Enstitüleri’nin 75. Yılı kutlandı

Yeni Kuşak Enstitüler Derneği’nin düzenlediği “75. Yılında Çağdaş Eğitim, Özgün Model Köy Enstitüleri” konulu etkinlik Lüleburgaz Aşkiye-Neşet Çal Salonu’nda akşam saat 20:00’de başladı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen konferansın sunuculuğunu Selda İtak yaparken açılış konuşmasını YKKED Lüleburgaz Şube Başkanı Günsel Solak gerçekleştirdi.

Sertaç Çelik eşliğinde bir müzik dinletisinin de yer aldığı konferansta Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un biyografisinden oluşan “Ülkeyi Kucaklayan Adam Tonguç” belgeseli sunuldu.

 Yapımcılığını Oğuz Makal’ın üstlendiği belgesel gösteriminin ardından da Kırklareli Üniversitesi Yardımcı Doçent Doktor Ayşe Alican Şen sahneye çıkıp  “Cumhuriyet Modernleşmesinin Anadolu Ateşi Köy Enstitüleri” konulu konuşmasını yaptı.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek