Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 23 Ocak 2015, Cuma 09:27 tarihinde eklendi. 1249 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çevre konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce 22 Ocak Perşembe günü saat 14:00’te Aşkiye Neşet Çal Salonu’nda çevre kirliliği ve yapılan çalışmaların anlatıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çevre konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı

Toplantıda Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü Şube Müdürü Can Akdemir, çevre kirliliğinin tanımını yapıp çevre kirliliğini önlemek için yapılması gerekenleri anlattı. Hava kirliliğini azaltmak için yapılması gerekenler, su ve toprağın önemi gibi konularda bilgiler verdi. KIRKAB-1 katı atık bertaraf tesisinin aktif olarak çalışıp bölgemizdeki evsel atıkların bertaraf edildiğini KIRKAB-2

(düzenli depolama tesisinin) ise mahkemelik olduğu için kurulamadığını söyledi. Lüleburgaz Belediyesi ve Bakanlık katkıları ile evsel sıvı atıkların arıtılması için tesis yapılıp işletmeye alındığını, Ovacık Köyü’nde yapılacak Bio Gaz tesisi ile de hayvan atıklarının arıtılıp enerjiye dönüştürüleceğini söyledi.

Sakızköy ve Tataköy’deki atıklar ne zaman kaldırılacak?

Sunum sonunda ise Sakızköy yakınlarındaki araziye atılan çöpleri görüntülerken ateşin içine düşüp yanan gazeteci Murat Sevgi söz alıp sorularını sıraladı. Sevgi “Sakızköy ve Tatarköy Göleti yanına dökülen çöpler hakkında ne yapıldı? Savcılığa yapılan suç duyurusuna rağmen hiçbir şey yapılmamış olduğundan buraya dökülen çöplerin kaldırılıp kaldırılmayacağını merak ediyorum” dedi.

Söz alan Hüseyin Kenan Gören ise Limak şirketine satılan HEAŞ Santrali hakkında soru sordu. Santralde hiçbir modernizasyon yapılmadığını ve santralden kalkan dumanların kenti etkilediğini söyleyip önlem alınıp alınmadığını sordu? Akdemir ise Santralin ÇED Raporunun olduğunu ve düzenli olarak ölçümler yapıldığını ifade etti.

Akdemir ise olayın hukuki boyutunun kendilerinin dışında olduğunu belirtirken Çevre Müdürlüğü’nün olayın idari yaptırım tarafından olayı ele aldığını ve bölgede çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Çevre ve Şehircilik İmar Müdürü Berrin Tutulmaz ise yaptığı sunumda Trakya Bölgesinin jeolojik yapısını ve deprem ve afet risklerini anlattı. Lüleburgaz’ın 4. Derece deprem bölgesinde yer aldığını ve bu sebeplerle jeolojik ve jeoteknik etütlerin yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek