Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 23 Ocak 2015, Cuma 09:26 tarihinde eklendi. 974 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

UĞUR MUMCUYU ÖZLEMLE ANIYORUZ;

CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Basın Sözcüsü Nihal Organ, 24 Ocak 1993 tarihinde katledilen Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’yu andı.
 UĞUR MUMCUYU ÖZLEMLE ANIYORUZ;

Nihal Organ yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “ 24.01.1993 yılında Ankara Karlı Sokaktaki evinin önünde arabasına konulan  bombanın patlaması sonucu yaşamını kaybeden ünlü Türk gazetici ve araştırmacı yazarımız kayıp gitmişti.Türk halkı olarak hepimiz çok üzüldük gazeteciliğe anarşist başlıklı yazı ile başladı hem sorunları dile getirdi hem de hukuka aykırı yasa dışı uygulamaların da üstüne gitti terörün topluma korkuya ,karamsarlığa ittiği günlerde kalemi ile teröre karşı durdu kendi değişi ile terörün silah kaçakçılığı ile ilgisini ortaya koymak ve kamu oyunu bu konuda uyarmak için yazdığı silah kaçakçılığı ve terör aldı kitabı ile dikkat çekti Mehmet Ali Ağca nın Papayı öldürme girişimden bir süre sonra Ağca ile röportaj yaptı Roma’ya gitti Papa davasında tanık olarak bilgisine başvuruldu çok önemli bir aydınımız olan Uğur Mumcu terör üzerinde birçok çalışmalar yapmıştır.     Korkusuzca yılmadan yıllarca siyasal çevreyi araştırmıştır daha bir dolu kitabı yayınlanan ünlü aydınımız gibi aydınların ellerinden tutmalıyız destek olmayılız. Şimdi buradan sesleniyorum tüm annelere oğullarına silahı değil kalemi verin yazmayı öğrensinler ateş etmeyi değil barışı öğretin savaşı değil,ellerin de kan değil mürekkeb olsun vicdanı öğretin din,dil,ırk meshep ayırmadan öğretin ki bilsinler bütün canları allah yaratmıştır can alıp vermek Allah’a mahsustur belki o zaman kalem tutan eller öldürülmez , belki o zaman Uğurlar Ölmez.”Dedi.

 

Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek