Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 23 Ocak 2015, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 1303 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu imkânlar Türkiye’nin sayılı okullarında var

Lüleburgaz Lisesi’nde 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı başında hizmete açılan Görsel Sanatlar Dersliği öğrencilerin daha fazla resme yönelmesini sağladı.
Bu imkânlar Türkiye’nin sayılı okullarında var

Özel sıra ve tabureler konan Görsel Sanatlar Dersliğinde ders yapan öğrencilerin de durumdan hayli memnun oldukları gözlenirken okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Soylu, öğretmen, öğrenci ve sanata değer veren ve bu güzel dersliğin okula kazandırılmasını sağlayan Okul Müdürü Mehmet Sadık Selçuk’a teşekkür etti. Soylu “Türkiye’nin birçok ilinde öğretmen olarak görev yaptım. Bu kadar sanata, öğretmene ve öğrencilere değer veren bir müdür görmedim. Lüleburgaz Lisesi öğrencileri çok şanslılar. Buradaki imkânları Türkiye’nin ancak sayılı okullarında görebilirsiniz” dedi.

Derslik hakkında bilgiler de veren Soylu “Görsel Sanatlar Dersliğimizde öğrencilerimizle ebru çalışmaları yapıyoruz. 9. Sınıflara temel sanat eğitimi, 10. Sınıflara teknolojileri tanıma eğitimi, 11. Sınıflara tuvalle çalışmalar, 12. Sınıflarla ise fotoğraf çalışmaları yapıyoruz. Dersliğimizdeki akıllı tahta sayesinde bir ressamın hayatını işlerken anında bakıyor resimlerini görme imkanı buluyoruz. Kısacası eskiden olduğu gibi kaynak sıkıntısı çekmiyoruz. Yakın zamanda dersliğimizin önündeki koridorumuzu Sanat Sokağı haline getirmeyi planlıyoruz. Burada öğrencilerimizin yaptıkları resim, heykel ve diğer çalışmalardan oluşan eserleri sergilemek istiyoruz. Ayrıca dersliğimizi diğer derslerde de kullandıracağız. Cam Seramik Sanatçısı Serpil Özcengiz ile de işbirliği içinde çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimin bu derslik sayesinde derslere daha fazla ilgi göstermeleri bir öğretmen olarak beni de fazlasıyla mutlu etmektedir. Bunun yanında sanatla ilgili etkinlikleri her zaman destekleyen bir okul yönetimine sahip olduğumuz için de ayrıca sevinçliyim” dedi.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek