Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 14 Ocak 2015, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 2714 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan’dan balıkçıkara ziyaret

CHP Kırklareli Milletvekili aday adayı Mimar Turabi Kayan Kıyıköyde balıkçılarla buluşarak balıkçıların sorunlarını dinledi.
Turabi Kayan’dan balıkçıkara ziyaret

Balıkçıklardan yoğun ilgi gören Turabi Kayan burada yaptığı konuşmada; “ Üç tarafı denizlerle çevrili, akarsuları ile zengin, coğrafi olarak stratejik bir konumda; tarihî, turistik ürünleri çeşitli, yer altı, yer üstü zenginlikleri olan ülkemizde balıkçılık sorunları da artmış bulunmaktadır.                                                                                                                                                                                                                 Dünyada balıkçılık sektörü hızla gelişirken özellikle Avrupa Birliği süreci ile birlikte mevzuat değişikliklerine gidilirken ulusal bir politika üretilmediği ve planlama yapılamadığı için, ülkemizde maalesef balıkçılık üretimi, çok ciddi sorunlarla karşı karşıya  kalmıştır.                                                                                                                                                                                                                      Avrupa Birliği ortak balıkçılık politikasına, baktığımız zaman, koruma amaçlı olarak ayrılan para Avrupa Balıkçılık Fonu'nun 4,3 milyar euro olduğunu   bundan Türkiye yararlanmadığını görüyoruz.  Bilinçsiz avlanma, denetimsizlik, plansızlık, kültür balıkçılığında yaşanan sorunlar kaynakların da hızla tükenmesine yol açıyor.                                                                                                                                   OECD ülkelerinin balıkçılık için ayırdığı harcamalar ile ülkemiz kıyaslandığında, arada bir uçurum var. Balıkçılık sektörünün yaşadığı sorunlar, destek, teşvik, bilinçli avlanma konularında yeni bir politika gerektiriyor. İşte, bugünlerde karlı, fırtınalı bir süreç balıkçıların ava çıkamadığını, nakliyenin yapılamadığını, ürünlerinin elde kaldığını veya avcılık yapamadıklarını da  biliyoruz.                                                                                                                                                                                  .Kıyı balıkçılığının yanı sıra açık denizlerde yapılan avlanmalarda komşu ülkelerle de çokça sorun yaşanıyor ve birçok balıkçımız da yaşamını yitirmiştir.                                                                                                                                                                                                Yeterince avlanamayan balıkçılar personelini, tayfasını, yakıtını, giderini dahi karşılayamaz duruma gelmiştir.  Küçük balıkçılığın özendirilmesi, korunması, su ürünleri kooperatiflerinin geliştirilmesi, trol avcılığının denetlenmesi konusunda da mevzuatımız yeterli değil” dedi.

 Kıyıköy’de bulunan balıkçılar Mimar Turabi Kayan’ın kendilerinin sorunları ile ilgilendiğini belirterek “Derdimiz anlayan kişilerin milletvekilimizi olmasını istiyoruz.”

Ertan BAYER

    

 

 

    

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek