Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 13 Ocak 2015, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 1171 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Soğuk hava kalp krizine neden olabilir"

- Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, soğuk havanın kalp krizine neden olabileceğini bildirdi.

Cerit,  yaptığı açıklamada, kış aylarının, kalp-damar hastalığı ve yüksek tansiyonu olan kişiler için tehlikeli olduğunu söyledi.

Kalp damar hastalığı olan kişilerin aşırı soğuğa maruz kalmaları durumunda kalp damarlarında ani daralmalar oluştuğunu belirten Cerit, bu tür durumların ölümle sonuçlanabileceğini kaydetti.

Aşırı soğuklarda kalp damar hastalarının sıcak ortamlarda bulunmasını isteyen Cerit, şu bilgileri verdi: 

"Kış mevsiminde, vücut ısısının dengesini koruyabilmek için daha fazla enerji harcamak zorunda kalınmakta. Bu ihtiyacın karşılanmaması durumunda vücut direnci düşüyor. Kalp-damar ve yüksek tansiyon hastaları kışın aşırı soğuğa maruz kalmamalı. Soğuk hava kalp krizine neden olabilir. Kışın uzun süre açık havada ve soğuk ortamda bulunmak donmayla sonuçlanabilir. Kalp-damar hastalığı olan kişiler zorunlu kalmadıkça aşırı soğuklarda açık havaya çıkmamalı, sıcak ortamda bulunmalıdır." 

Çiğdem Cerit, vücut ısısının en çok baştan kaynaklandığını belirterek, şapka, atkı gibi sıcaklığı sağlayacak kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini vurguladı.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek