Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 20 Aralık 2014, Cumartesi 09:18 tarihinde eklendi. 1832 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

112 boş yere meşgul edilmemeli

Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder Porsuk, "112 acil sağlık hattı boş yere meşgul edilmemeli" dedi.
112 boş yere meşgul edilmemeli

Porsuk yaptığı açıklamada, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin doktora ilaç yazdırmak için, basit yaralanmaların tedavi için, öksürmenin giderilmesi için aranarak gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini belirtti.

112'nin isminden anlaşıldığı gibi sadece acil vakalarda aranması gerektiğini ifade eden Porsuk, şunları söyledi:

"Bazen bu hizmet suiistimal edilerek adeta hastaneye gitmek için taksi yerine kullanılmak istenmektedir. Evde yatmakta olan yaşlı hastasını kontrole götürmek için, çocuğunun ayağında ufak bir cam kesiği olduğu için, çocuğunun ateşi 38 derece olduğu için gibi şikayetlerden dolayı 112 çağrıları söz konusudur. Aynı anda çok sayıda başvuru olduğu takdirde, ambulansların hepsi meşgul edilirse gerçekten ihtiyacı olan bir insana ulaşmakta gecikmeler yaşanabilecektir. 112 ile yaptığınız tüm konuşmalar ve aranan numara kayıt altına alınmaktadır. Birkaç dakika eğleneyim derken hapis cezasıyla karşılaşabileceğinizi asla unutmayın. 112 acil sağlık hattı boş yere meşgul edilmemeli. "

  
Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “17 Aralık 2014 tarihinde  Lüleburgaz 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Hekimleri Dr. Nadir Canbaz ve Dr. Zeren Canbaz tarafından Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Şaban Öğünç İlkokulunda "112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Uygun Kullanılması" ile ilgili eğitimler verildi. Eğitimlerde ilköğretim öğrencilerine gereksiz yere veya oyun amaçlı 112 çağrı sisteminin kullanılmaması gerektiği ve ne tür durumlarda aranması gerektiği ile ilgili bilgi verildi” denildi.

 

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek