Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 20 Aralık 2014, Cumartesi 09:13 tarihinde eklendi. 2883 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nesiller Festivali projesinin başlangıç toplantısı Burgas’da yapıldı

Lüleburgaz Lisesi ve Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği’nin Bulgaristan –Türkiye IPA Sınır Ötesi Programı tarafından finanse edilen “Nesiller Festivali” adlı projesi Bulgaristan’ın Burgas şehrinde 15-16 Aralık 2014 tarihinde yapılan başlangıç toplantısıyla start aldı.
Nesiller Festivali projesinin başlangıç toplantısı Burgas’da yapıldı

Lüleburgaz Lisesi Müdürü Mehmet Sadık Selçuk, toplantı dönüşü proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Bulgaristan’ın Burgas şehrinden sivil toplum kuruluşu olan Platform AGORA ve Episkop Konstantin Preslavski Lisesi ile ortak olarak yürüttüğümüz bu proje 12 ay sürecektir ve toplam bütçesi 114 086 Avro’dur. Projenin genel amacı; sosyal kalkınmanın başarılı olması için farklı nesillerin temsilcilerinin sosyal ve kültürel deneyimlerine dayalı ortak iletişim alanı yaratmak ve sınır ötesi bölgede sosyal yakınlaşmadaki ilişkileri iyileştirmektir. Sınır ötesi bölgede iki tarafta topluluklar arasındaki kaynaşmanın güçlendirilmesi için ortak eylemler eğitim, kültür ve toplumsal kalkınma alanında uygulanacaktır. Uygulama, yeni kişiler arasında sınır ötesi diyalog kurulmasına katkıda bulunacak, okul ve sivil toplum kuruluşları arasındaki yerel potansiyeli harekete geçirerek Bulgaristan ile Türkiye arasındaki kültürel hareketliliği arttıracaktır.” Dedi.

Projenin Bulgaristan ayağı sorumlusu Krasimira Yatakcheva’da yaptığı açıklamada; “Proje sonunda hem Lüleburgaz hem de Burgas şehrinde uluslararası konferans düzenlenecek, dans, müzik ve tiyatro gösterilerinden oluşan bir festival organize edilecektir.” Dedi.

 

Ertan BAYER   

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek