Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 19 Aralık 2014, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 1357 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İĞNEADA KURTULDU

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Enerji Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM oturumunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a 3. nükleer santralin İğneada’ya kurulup kurulmayacağını sordu.
İĞNEADA KURTULDU

Daha önce 3. nükleer santral ile ilgili 10 yer belirlendiğini ve bunlardan birinin de Kırklareli’nin İğneada Beldesi olduğunu hatırlatan Dibek, Bakan Yıldız'dan son durum hakkında bilgi istedi. 

 

ÖNCELİK MERSİN VE SİNOPMUŞ...

 

Dibek’in sorusunu yanıtlayan Bakan Yıldız, “üçüncü santralin kurulmasıyla alakalı da bir hedefimiz şu anda bulunmamaktadır. Bir ve ikinci santraller bitirildikten sonra, o zamana kadar yerli mühendisliğin ve yerli kaynakların ön planda bulunduğu bir yapı düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. “İğneada'yla alakalı da herhangi bir karar verilmiş durumda değildir ve herhangi bir işaret de söz konusu değildir” dedi.

 

Bu yanıt üzerine "Bakan Yıldız tüm Kırklareli halkının ısrarlı talepleri karşısında geri adım atmıştır" yorumu yapan Dibek, “Israrlı takibimiz ve halkımızın tepkisi sonuç verdi" diye konuştu. 

 

Dibek, şu ifadeleri kullandı; 

 

"2015-2019 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Stratejik Planında da yer alan 3. nükleer santralin çalışmaları askıya alındı. Hatırlanacağı üzere 3. nükleer santralin yapılacağı ve bu alanlardan birinin de İğneada olabileceği açıklaması ilk söylendiği andan beri bu konuda ciddi bir kamuoyu oluşturup, bu santralin olmaması için elimizden geleni yapmıştık. 

Bütün ısrar ve ikili görüşmelerimiz sonucunda Bakanlık 3. nükleer santral çalışmalarını durdurdu. Bütçe sırasında sormuş olduğum soruya bakan açıkça çalışmaların durduğunu ifade etti. Bu zafer başta santrale karşı duran hemşehrilerimizindir” 

 

ISTIRANCA UYARISINA DA KULAK VERİN

 

Dibek, Istranca bölgesiyle ilgili olarak çok sayıda taş ocağı ve maden ruhsatı talebi geldiğini de hatırlattı. Bakan Yıldız'a  “Istrancalar'da ocak ruhsatı vermeye neden devam ediyorsunuz" sorusunu yönelttiğini ve bu  soru üzerine Bakan'ın "bu alanlar için kısıtlama kararı çıkartın" yanıtı verdiğini belirten Dibek  "şimdi bu kısıtlama kararının çıkması için çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek