Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 17 Aralık 2014, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 992 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Olcay Kılavuz’dan Trakya ziyareti

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, hafta sonu ziyaretleri kapsamında Trakya’yı gezdi.
Olcay Kılavuz’dan Trakya ziyareti

Program kapsamında, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Şarköy, Muratlı, Malkara, Kırklareli, Edirne, Keşan, İpsala, Uzunköprü, Havsa Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti.

Ziyaret ettiği ilçelerde, ülkücü gençler tarafından sıcak bir atmosferde karşılanan Kılavuz, istişare toplantıları gerçekleştirerek değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmalarında Türk milletinin geleceği için eğitimin taşıdığı öneme vurgu yapan Kılavuz, “Eğitim, bir milletin diğer milletler nezdinde sözünün dinlenir olması ve toplumların gelişmişlik düzeyini göstermesi açısından son derece önemlidir. İçinde bulunduğumuz çağda milletler; nüfus fazlalığı, askeri güçleri, toprak genişlikleri ile değil, bilim alanında kat ettikleri yol ile doğru orantılı olarak gelişim göstermektedir. Kaynaklarını ve vakitlerini eğitime harcayan, bilime gereken önemi gösterenler, lider milletler ve devletlerarasındaki yeri almaktadır. Aksi takdirde, bunu gerçekleştirmeyen ve eğitim alanında geride kalan milletlerin yozlaştıkları, dışa bağımlı hale geldikleri, devletlerinin devlet olma niteliğini yitirdikleri ve bu milletlerin başka devletlerin hâkimiyeti altında yaşamak mecburiyetinde kaldıkları görülmektedir. Tarihe yön veren Türk Milleti’nin gelişimi incelendiğinde görülmektedir ki, tıp, hukuk, devlet yönetimi, sosyoloji, felsefe, ziraat, dil, din gibi alanlardaki bilginler, Türk milletinin gelişiminde ve sözünün dinlenir bir millet haline gelmesinde öncü rol oynamıştır. Günümüzde de, devletimizi ve milletimizi içinde bulunduğu bu karanlık süreçten kurtaracak olan sizlersiniz. Dolayısıyla kendinize şimdiden bir hedef belirlemeli, bu bilginlerimizi örnek almalı ve öğrenim gördüğünüz alanlarda üstün başarı sağlamayı amaçlamalısınız. Cehaletin, dünyalık nesnelerin gözlerinizi kör etmesine izin vermeden, sizi yolunuzdan alı koymaya çalışanlara aldırmadan, eğitiminize katkı sağlayacak en ufak fırsatı dahi kaçırmadan, ilim tahsillerinizi başarıyla tamamlamalısınız. Biz Ülkü Ocakları olarak eğitim ve kültür alanlarında yoğun çaba sarf ediyoruz. Çünkü milletimizin ve devletimizin istikbalini Türk Töresini ve İslam Ahlakını hayat felsefesi yapmış, güçlü bir Türk Gençliği’nde görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, aynı zamanda Çerkezköy Ülkü Ocakları ziyaretinden sonra Kanal T’de canlı yayına katılarak, 300 Uygur Türkü için başlatılan imza kampanyası ve yürütülen diğer faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

 

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek