33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 17 Aralık 2014, Çarşamba 09:06 tarihinde eklendi. 1128 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Asgari ücret bin 800 net

DİSK Trakya Bölge Temsilciliği’nce 15 Aralık Pazartesi günü saat 17:00’de Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda basın açıklaması düzenlenip Asgari Ücretin net 1800 TL olması gerektiği haykırıldı.
Asgari ücret  bin 800 net

İstanbul Caddesi üzerinden yürüyüşle Kongre Meydanı’na gelen kalabalık Kongre Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında asgari ücrete yapılmak istenen komik zammı protesto etti.

DİSK Trakya Bölge Temsilciliği’nce 15 Aralık Pazartesi günü saat 17:00’de Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda basın açıklaması düzenlenip Asgari Ücretin net 1800 TL olması gerektiği haykırıldı.

İstanbul Caddesi üzerinden yürüyüşle Kongre Meydanı’na gelen kalabalık Kongre Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında asgari ücrete yapılmak istenen komik zammı protesto etti.

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday’ın okuduğu basın açıklamasında

 “Biz emekçilerin bir sözü var  "Saraylar Değil Ekmeğimiz Büyüsün”

Bizim bu sözümüze karşı ülkeyi yönetenler ne diyor. "Atalarımızın bir lafı var: itibardan tasarruf olmaz” diyorlar.

Onların itibar dediği tanesi bin liraya alınmış altın kadehler. Onların itibar dediği 10 bin liralık klozetler. Onların itibar dediği hanları, hamamları, sarayları, lüks uçakları.

Bizlerde buradan onlara şu Ata sözüyle sesleniyoruz, "Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar!”

Bu ülkede altın kadehten tasarruf olmuyor ama işçi ücretlerinden tasarruf oluyor. Milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ediliyor. Asgari ücretli bir öğününde 75 kuruşu karnını doyurmak zorunda. Alın size itibar!

Bu ülkede işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinden de tasarruf oluyor. Bu nedenle Türkiye'de 11 ayda 1723 işçi kardeşimiz öldü. Yani bir değil, yaklaşık altı Soma katliamı yaşandı. Alın size itibar!

Bu ülkede iş cinayetlerine ve sefalet ücretlerine karşı örgütlenen, mücadele eden işçiler işten atılıyor. Bu nedenle her yüz işçiden sadece 5'i sendikal haklardan faydalanıyor! Türkiye çalışma yaşamı ile ilgili uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına alıyor! Alın size itibar!

Bu ülkede işçinin yaşamından, işçinin ekmeğinden, işçinin haklarından tasarruf oluyor ama saraylardan tasarruf olmuyorsa BATSIN O İTİBARINIZ!

Sevgili mücadele arkadaşlarım

Hükümetin tasarruflu davrandığı bir konu daha var. O da işçi ücretleri. İşçiye gelince elleri  sıkı! Bakın DİSK olarak bizim bir sloganımız var: "Asgari Ücret 1800 Net”.

2015 yılı asgari ücreti Aralık ayı içerisinde belirlenecek.  Bu ay içerisinde yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesi hükümet, 2015 programında hedeflediği zam oranını açıkladı.

Yüzde 3+3 olarak açıklanan zam oranı ile hükümet işçilere günlük 1 lira civarında bir zammı uygun gördüğünü duyurdu. Hükümet açlık sınırının altında bir asgari ücrette ısrar ederek, yeniden bir sosyal cinayete imza atacağını daha başından ilan etti. 

Hükümetin zam oranının önceden açıklaması ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları bir kez daha anlamsızlaştı. Yıllardır “orta oyunu” olarak nitelendirdiğimiz bu komisyon toplantılarının senaryosunu ve oyunun sonunu artık herkes biliyor. 

Ancak biz bu oyuna seyirci kalmayacağız!

Çünkü biz biliyoruz ki asgari ücret sadece asgari ücret alanları ilgilendirmemektedir. Asgari ücret, emeği ile geçinen herkesin çalışma ve yaşam koşullarını belirlemekte, Türkiye’deki tüm ücretleri ve pazarlık süreçlerini etkilemektedir.

Bu oyuna seyirci kalmayacağız! Çünkü biz Türkiye’nin dört bir yanında sayısı hızla artan #Direnİşçi çadırlarının örgütüyüz.

Çünkü biz kuruluşundan bugüne sadece üyelerinin değil tüm işçi sınıfının haklarını savunmayı görev bilen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuyuz!

DİSK olarak geçtiğimiz ay içinde Asgari ücrete dair taleplerimizi belirlemek üzere  bilim insanlarının, sendika uzmanlarının ve basın emekçilerinin katılımı ile “2015 Bütçesi ve Asgari Ücret Çalıştayı” gerçekleştirdik.

 

Bu Çalıştay’daki tartışmaların ve Konfederasyonumuz bünyesinde yaptığımız çalışmaların ışığında Asgari ücretin en az net 1800 lira olması gerektiğini belirledik. Şimdi bu ülkeyi yönetenler hep milli gelirle övünüyor. Kişi başına milli gelir aylık 1800 lirayı aşmış. Peki nerede bu gelir? Hani benim milli gelirim? Dört kişilik haneye bir kişilik milli gelir bile düşmüyorsa burada büyük bir hırsızlık var! Bu nedenle biz diyoruz ki Asgari ücret en az 1800 lira olmalıdır!.

ASGARİ ÜCRET 1800 NET!

ÇÜNKÜ; kişi başına düşen milli gelir 2014 yılı itibarıyla aylık 1800 lirayı aştı. Hükümet bu rakamla çok övünüyor. Biz işçiler 4 kişilik hanemiz için payımıza düşenin sadece birini talep ediyoruz. En azından yaşamak için buna ihtiyacımız var. Ve soruyoruz: Hanemizin payına düşen aylık en az 7 bin 200 liramız nerede?

ASGARİ ÜCRET 1800 NET!

ÇÜNKÜ; biz işçiler çalışıyoruz ekonomi büyüyor. Ekonomi büyürken biz alınteri döküyoruz, çalışırken biz ölüyoruz, biz sakatlanıyoruz, biz hastalanıyoruz. Madem Türkiye ekonomisi büyüyor, bizim aşımız, bizim ekmeğimiz neden büyümüyor? Büyümeden pay alsaydık, birilerini zengin ettiğimiz oranda zam alsaydık şimdi asgari ücret yaklaşık 1800 lira olacaktı.

ASGARİ ÜCRET 1800 NET!

ÇÜNKÜ; Cumhurbaşkanlığı bütçesi geçtiğimiz yıla göre neredeyse 2 katına çıktı. Bu ülkede tüm değerleri üretenler için daha düşük bir artış kabul edilemez. Asgari ücret artış oranı, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin artış oranına eşitlenmelidir. Bu rakam yaklaşık net 1800 liradır.

ASGARİ ÜCRET 1800 NET!

ÇÜNKÜ; 4 kişilik bir hanede yoksulluk sınırı 3500-4000 lira civarındadır. Asgari ücret için belirlenmesi gereken gerçek tutar aslında budur. Yoksulluğa mahkum eden ücrete asgari ücret denmez! İki kişi çalışmamıza rağmen çocuklarımızı yoksulluğa mahkum etmemek için 1800 lira şarttır!

Peki 1800 lirayı alınca tüm sorunlarımız çözülüyor mu? Elbette hayır! AKP döneminde eskiden parasız olan kamusal hizmetlerin hepsi ya paralı hale geldi ya da giderek daha pahalı oldu. Biz parasız eğitim, parasız sağlık istiyoruz! Asgari ihtiyacımız kadar elektiriği, suyu, doğalgazı parasız istiyoruz! İşe geliş gidişlerde parasız ulaşım istiyoruz! İşlerimize giderken çocuklarımızı bırakacağımız parasız kreşler istiyoruz!

Peki nasıl olacak bunlar? Nereden bulunacak bu kaynak! Hafta sonu Ankara da yaptığımız Miting afişlerimizde yazdık. “HALK İÇİN BÜTÇE” Halk için bütçe olursa hepsi kolay! Ama onlar bütçeyi halk için değil saraylar için harcıyorlar! Onlar bütçeyi hak arayanlara karşı kullanmak yeni TOMO’lar yeni silahlar almak için harcıyorlar!

Değerli basın emekçileri,

Konfederasyonumuz “Asgari Ücret 1800 Net!” sloganı ile yüz binlerce işçiye ulaşmak üzere bildiriler hazırladı. Bu bildirileri kentlerin meydanlarında, işçi havzalarında, iş yerlerinde dağıtacağız. Türkiye’nin dört bir yanında basın açıklamaları düzenleyecek,

Ve de Asgari Ücret Tespit Komisyonu milyonlarca işçinin geleceğini belirlerken kapının önünde olacak ve şu sloganlarımızla kulaklarını çınlatacağız: 

Asgari ücret 1800 net!

Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün!

Siz basın emekçileri de dahil olmak üzere Türkiye işçi sınıfını bu mücadelede DİSK’e güç vermeye, DİSK’li olmaya #Direnİşçi olmaya çağırıyoruz! 

 

12 yılda ülkeyi taşeron cumhuriyetine çeviren AKP ne diyor?  “Durmak yok, taşerona devam!”

 

Ama artık yeter! Biz taşeronu bu ülke topraklarından söküp atacağız! Bu bizim ölen işçi kardeşlerimize borcumuzudur. Soma’ya borcumuzdur. İnşaatlarda, tersanelerde yitirdiğimiz kardeşlerimize borcumuzdur. Bu aynı zamanda çocuklarımıza bir borcumuzdur.

 

Çünkü bizim çocuklarımızın ayakkabı kutuları yok, gemicikleri yok. Bizim çocuklarımızın sıfırlanacak milyonları yok! Bizim çocuklarımız emekleriyle, alnının teriyle ekmek parasını kazanacak. Biz çocuklarımızın taşeronlara köle olmasına izin vermeyeceğiz! 

 

Ve DİSK olarak bu kapsamda 27 Aralık Cumartesi günü saat 13.00 de Lüleburgaz Kongre meydanında bir miting yapacağız. Bu Mitinge başta emek ve meslek örgütleri olarak, sınıf dostlarını, tüm Trakya halkımızı da katkı vermeye birlikte gücümüzü birleştirmeye çağırıyoruz” denildi. Daha sonra Danone işçilerine de destek verildi ve Gıda İş Genel Sekreteri Seyit Aslan mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ve 2015 yılının işçilerin haklarını geri kazandıkları yıl olacağını belirtti.

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek